Auringonnousu Doi InthanonillaViikko sitten lauantaina herätys koitti meille jo vähän kolmen jälkeen aamuyöllä. Keräilimme tavarat kasaan ja raahauduimme väsyneinä edellisenä iltana vuokraamaamme autoon. Suuntana oli Thaimaan korkein vuori Doi Inthanon ja tarkoituksena katsella auringonnousua sen huipulta.

Chiang Maista Doi Inthanonin huipulle oli noin kahden tunnin ajomatka, joka sujui pilkkopimeässä pitkin autioita teitä. Muutama tuttumme on taittanut saman reissun skootterilla, mutta siinä pimeydessä ja väsymyksessä olin kieltämättä iloinen, että me päätimme vuokrata auton retkeä varten.

doiinthanon1
doiinthanon3 doiinthanon11

Viimeiset kilometrit kaahattiin vuoren huipulle jo kilpaa auringonsäteiden kanssa, kun valoa alkoi hiljalleen tulvia taivaanrannasta. Vihdoin sain myös rinkassa mukana raahaamalleni takille käyttöä, sillä lämpöasteita vuoren huipulla oli vain 11. Ilma oli aivan uskomattoman raikas hengittää Chiang Main savujen jälkeen - ja se auringonnousu suorastaan henkeä salpaavan kaunis!

Auringon noustua lähdimme lyhyelle, noin kolmen kilometrin vaellukselle lähimaastoon. Tapana on ottaa mukaan paikallinen opas ja niin mekin teimme, vaikka reitti olisi kyllä käveltävissä yksinkin. Oppaan lisäksi saimme kävelylle mukaan hänen pienen, ehkä viisivuotiaan poikansa. Poika olikin hauska seuralainen ja rupatteli koko matkan taukoamatta hyväntuulisesti omia juttujaan thaikielellä. Opas ei juuri englantia puhunut ja antoi meidän lukea faktat reitin varrelta löytyneistä kylteistä. Sen sijaan hän löysi meille pieniä yksityiskohtia, kuten pikkuruisia linnunpoikasia kipittelemässä lehtien alla puiden juurilla sekä erikoisia kirpeitä hedelmiä sademetsän puista - kannatti maksaa se viitisen euroa, minkä oppaan läsnäolo kustansi.

doiinthanon12 doiinthanon4 doiinthanon6

Reitti mutkitteli pilvisademetsän läpi vuoren reunustalle, josta avatui aivan huikea maisema kauas horisonttiin. Vuoren reunalla oli todella tuulista ja takille oli taas käyttöä, vaikka lämpötila oli auringon noustua kohonnutkin pariinkymmeneen asteeseen.

Vaikka Chiang Mai tarjoaa kävijälleen ajankulua jo pelkästään kaduilla maleksien ja ravintoloissa notkuen, olin jo todella kaipaillutkin jotakin muuta tekemistä. Vierailu Doi Inthanoninilla todella kannatti heräämisineen kaikkineen ja nyt ainoastaan mietin, miksi emme tehneet tätä jo edellisellä Chiang Main reissullamme!

1 kommentti

  1. Hyvätä näyttää, yllättävän paljon kasvillisuutta noin korkealla!

    VastaaPoista