Bali - surffaajan Canggu ja ihana Ubud

Kahden kuukauden Thaimaassa oleilun jälkeen matkamme jatkui Balille, jossa olenkin halunnut jo pidempään vierailla. Balista puhutaan usein australialaisten Kanarian saarina ja sitähän ne monelta osin ovatkin - mutta myös paljon muuta!

Päätimme välttää pahimman turistirysän Kuta beachin kokonaan ja ensimmäisen viikon majoituimme surffarien suosimassa Canggussa. Kutalla olemme Balin visiittimme aikana vierailleet tasan kerran sen läpi ajaessamme ja se riitti meille. Chiang Main jälkeen jopa Canggu tuntui alkuun makuumme melkein liiankin turistoituneelta, kun ravintolat ja kadut täyttyivät iltaisin australialaisista ja saksalaisista turisteista. Solahdimme kuitenkin nopeasti joukkoon, eikä aurinkoisessa Canggussa voinut olla viihtymättä. Canggu onkin mitä herttaisin paikka, kun sitä lähtee tarkemmin tutkailemaan. Pikkuinen kylä sijaitsee riisipeltojen keskellä ja maisemat ovat suorastaan idyllisiä. Rannallekin pääsee halutessaan helposti ja surffareille todellakin riittää aaltoja jahdattavaksi.
canggu3 canggu2 Viikon kuluttua jatkoimme matkaamme Ubudiin, johon ihastuin Cangguakin lujemmin. Eat, pray, love -elokuvan tutuksi tekemät maisemat riisipeltoineen ovat henkeäsalpaavia ja täällä todellakin vallitsee ihan oma tunnelmansa. Tuttuun tapaan me päätimme ottaa majoituksen hieman syrjemmästä ja olimme päätökseen enemmän kuin tyytyväisiä.

Mitä muuta Ubudissa voi sitten tehdä? Ennen kaikkea nauttia elämästä kaikessa rauhassa. Ubud on paikka, johon tullaan rentoutumaan, joogaamaan ja nauttimaan käsinkosketeltavan leppoisasta tunnelmasta. Kylän keskusta on täynnä ravintoloita, joissa tarjoillaan erilaisia superfoodeja, smoothieita, salaatteja, vegaaniruokaa, ja muita terveellisiä vaihtoehtoja - maistui paremmin kuin hyvin ja lompakkokin keveni mukavasti siinä samalla! Ubudissa voi ostaa taidetta ja kulttuurituotteita todella halvalla kuuluisasta Ubud Marketista ja tutustua todelliseen balilaiseen elämään. Vierailimme tietenkin myös Monkey Forestissa sekä Tegalangin riisiterasseilla, jotka on yksi Ubudin ehkä suosituimpia turistikohteita. ubud2 ubud1 Balin hintataso on Suomeen verrattuna edullinen, mutta Thaimaahan verrattuna mielestäni melko kallis. Ehkä alamme myös jo olla niin tottuneita thaimaankävijöitä, että osaamme jo siellä löytää ne edullisimmat vaihtoehdot vaivatta. Turisteilta pyydetään Balilla muutenkin ylihintaa kaikesta, joten aina kannattaa tinkiä.

Olimme etukäteen saaneet kuulla jonkin verran uhkailua siitä, että huijareita Balilta löytyy ja paljon. Meille balilaiset ovat kuitenkin näyttäytyneet todella vieraanvaraisina, avuliaina ja ystävällisinä ihmisinä, jopa ystävällisempinä kuin kohteliaisuudestaan maailmankuulut thaimaalaiset. Jälleen kerran totesimme myös sen, että skootterin vuokraaminen todella kannattaa: sen kyydissä olemme päässeet näkemään ihania pikkukyliä, kauniita riisipeltoja, jopa koomisen huonokuntoisia teitä, jykeviä temppeleitä, upeaa luontoa ja ihmisiä, joiden hyväntuulisuus ei voi olla tarttumatta. ubud13 ubud12 ubud11 ubud14 Bali tarjoaa lomailijalle rantaa, surffia ja bileitä, mutta halutessaan täältä löytää kyllä paljon muutakin nähtävää ja tekemistä. Ei siis kannata jumittua ensimmäiseen lomakeskukseen, vaan kiertää ja tutustua saareen rohkeasti. Balin todellinen taika on löytyy maaseudulta ja pikkukylistä, ei pahimmista turistivetonauloista.

3 kommenttia

 1. Ihanaa päästä taas hetkeksi matkaanne mukaan. Hauska tuo koira joka kävelee mukananne rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se viihtyikin meidän kanssa pitkn aikaa ja jäi monta kertaa oikein odottelemaan, kun meillä kesti valokuvatessa tai maisemia ihmetellessä. Ajattelin jo, että rupesi ihan meidän koiraksi :D

   Poista
 2. Bali on mahtava kohde! Tosi hyvä artikkeli! Hienot kuvat! Se on todella hyvän ja hyödyllisen artikkelin ansiota.

  VastaaPoista