Pieni paratiisi Nusa Lembongan

Turistimassat ja kaikenlaiset kaupustelijat ovat ehdottomasti Balin suosion suurin kääntöpuoli. Rauhaa hektiseltä turistimeiningiltä tarjoaa muun muassa pieni Nusa Lembongan -saari, joka sijaitsee vain noin puolen tunnin pikavenematkan päässä Balin saarelta. Sinne myös me päätimme suunnata, kun Ubud ja sen ympäristö alkoi käydä tutuksi.

Nusa Lembongan on täynnä pikkuruisia kuunsirpin muotoisia rantoja, joiden vesi on kirkasta ja kauniin turkoosia. Mikään vuoden rantakohde saari ei kuitenkaan missään nimessä ole, sillä monilla rannoilla meri iskee maihin niin valtavina aaltoina, että uimaan ei pääse. Lisäksi saarella viljellään pajon merilevää, joillakin alueilla vain metrien päässä rantaviivasta. Saaren pohjoispuolelta löytyy kuitenkin useita uimakelpoisia rantoja ja niitä uimakelvottomiakin todella kelpaa katsella. Itse olisin voinut käyttää tuntikausia vain hurjana aaltoilevaa merta tuijotellen.
nusalemnongan6
nusalembongan11 nusalembongan10 nusalembongan8 nusalembongan9
Mitään sen ihmeellisempää tekemistä saarelta ei myöskään löydy: päivät voi täyttää snorklaamalla, surffaamalla ja tutkimalla saarta skootterin kyydistä käsin. Lembonganin ja viereisen Ceninganin tiet käyvät todella huonokuntoisiksi mitä pidemmälle niitä pitkin ajaa eikä kypäriä juurikaan ole tarjolla. Me satuimme onneksemme saamaan hotelliltamme käyttöön ainoat kaksi kypärää, jotka siellä oli saatavilla. Asettaessamme kypärät tunnollisesti päähämme kerta toisensa jälkeen saimme hotellin työntekijöiltä osaksemme pientä ihmettelyä ja naureskelua, sillä eihän niitä nyt kuitenkaan OIKEASTI tarvitse käyttää eikä ainakaan lyhyillä matkoilla… :)

Me vietimme saarella kuusi päivää - monet vierailijat tulevat vain yhdeksi tai kahdeksi yöksi Balilta ja palaavat sitten takaisin. Periaatteessa vajaa viikko on pitkä aika vietettäväksi paikassa, jossa ei ole juurikaan tekemistä, mutta me saimme hyvin aikamme kulumaan ihan vain rentoutumalla ja saaren kauniita maisemia tutkiskelemalla. Kävimme myös snorklausretkellä ja tätä suosittelen aivan ehdottomasti! Korallit alueella vat upeita ja säilyttäneet kauniisti värinsä toisin kuin monissa muissa maailman snorklauskolkissa. Ja niitä kalojahan riitti! Todella sääli, ettei meillä ole vedenalaiseen valokuvaamiseen soveltuvia välineitä, sillä olisin mielelläni jakanut tuon upean kokemuksen tänne myös kuvina. Saarelta tehdään myös snorkkeliretkiä, joilla pääsee bongaamaan mantoja ja uimaan niiden kanssa. Meidän harmiksemme aallokko kävi merellä kuitenkin niin kovana vierailumme ajan, ettei tämä ollut mahdollista.

Kaiken kaikkiaan Nusa Lembongan sijaitsee niin sopivan matkan päässä Balilta, että siellä kannattaa ehdottomasti ainakin käväistä jos näissä maisemissa vierailee.
nusalembongan2

1 kommentti

  1. Uskomattoman näköinen/värinen meri. Hauskoja myös nuo ranta säkit. Löytyy ainakin oikea asento eikä tarvitse painia niiden avaamisen kanssa.

    VastaaPoista