Nusa Lembonganin suosikit: Devil’s tear ja Blue Lagoon


Edelliseen postaukseen tuli niin hurja määrä kuvia ja toisaalta nämä kaksi paikkaa jäivät Nusa Lembonganilta erityisesti mieleen, joten päätin omistaa niille ihan oman postauksen.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, on meri Nusa Lembonganilla ihan mieletön ja saarelta löytyy parikin paikkaa, jossa sen upeutta pääsee ihastelemaan muutoinkin kuin hiekkarannalta käsin. Toinen näistä paikoista on Blue lagoon, joka sijaitsee itseasiassa Nusa Lembonganin vieressä sijaitsevalla Nusa Ceninganin saarella. Saaria yhdistää silta ja käytännössä ne ovat kuin yhtä ja samaa. Blue Lagoon on pikkuinen lahdelma, jota pääsee katselemaan ylhäältä päin kallioilta käsin. Balia ympäröivät kirkkaansiniset vedet vellovat alapuolella turkoosina massana - ylös, alas, ylös, alas…

Olisin voinut istuskella täällä vaikka kuinka kauan vain katselemassa ulapalta salmeen vyöryviä aaltoja. Täydellinen rauha!
devilstear4 devilstear devilstear2
Vielä Blue Lagooniakin lumoavampi näky on saaren lounasosassa sijaitseva Devil’s Tear. Kyynelestimisen sijaan paholainen vetää täällä kyllä ihan kunnon raivarit, kun Aallot hyökyvät mereltä rantakallioita päin mielettömällä voimalla ja muodostavat aivan mielettömiä pärskeitä, pylväitä ja räjähdyksiä.

devilstear1 devilstear6 devilstear7 devilstear9  Devil’s tearilta näkee myös auringonlaskun, mutta valitettavasti meille sattui joka ilta niin pilviset kelit, että auringosta näkyi vain pieni pilkahdus pilviverhon takaa. Voin siis vain kuvitella, miten mahtavalta sama maisema näyttää auringon laskiessa taustalla horisonttiin. Täälläkin olisin voinut istuskella vaikka tuntikaupalla ihmettelemässä meren hirmuista voimaa - auringonlaskua tai ei.

Pakko jakaa vielä tämä viimeinen otos - heti sen ottamisen jälkeen tuota vettä lensikin nimittäin laidan yli niskaan ainakin kymmenen litraa: devilstear8

2 kommenttia

  1. Devil's tear ❤️ Siellä oli kyllä yksi huikeimmista auringonlaskuista ikinä! Harmi että teillä osui pilviset kelit, mutta paikka on eeppisyydessään kyllä kokemisen arvoinen muutenkin. Blue lagoon jäi meiltä harmillisesti väliin, mutta hienolle näyttää sielläkin! Ehkäpä ensi kerralla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselinkin itseasiassa teidän auringonlaskukuvia Devil's tearilta ja olivat kyllä aivan huikean upeita! Oli kyllä todellakin mahtava paikka :)

      Poista