Salaiset unelmahäät rannalla – naimisiin Balilla!

Meidän reissulla on tosiaan ollut yksi muilta pitkään salassa pidetty tarkoitus: suurimman yhteisen unelmamme toteuttamisen ja irtioton lisäksi tämä seikkailu on meille myös häämatka! Jo kuukauden ajan olen ihmetellyt uutta statustani vaimona ja muistellut kaiholla päivää, jota en varmasti unohda koskaan. Menimme toukokuussa naimisiin Balilla kahden kesken rannalla auringonlaskun aikaan.

Kosinta ja päätös häistä

Viime vuoden lopulla sain spontaanin, yllättävän ja jalat alta vieneen kosinnan. Hyvin nopeasti tämän jälkeen tilanteet kuitenkin muuttuivat ja yhtäkkiä olimme tekemässä jo lähtöä tälle elämämme suurimmalle matkalle. Kovin pitkään tästä ei enää mennytkään sitten päättää, että vihkiminen tulisi tapahtumaan kaikessa hiljaisuudessa parin kuukauden päästä alkavalla suurella seikkailullamme.Olemme usein yhdessä pallotelleet matkahäiden mahdollisuutta. Vaikka rakastan häitä, eivät perinteiset hääjuhlat, huomion keskipisteenä oleminen ja valtavat hääjärjestelyt ole tuntuneet ihan omalta jutulta. Meille myös tuli tänä vuonna kymmenen vuotta yhdessäoloa täyteen ja tällainen juhlavuosi tuntui täydelliseltä tilaisuudelta antaa yhdessäololle lopullinen sinetti. Matkailu on aina ollut meille yhteinen intohimo, joten mikäs sen parempaa kuin häät kaukomailla! Päätimme olla kertomatta asiasta kenellekään, jättää kihlausvaiheen kokonaan välistä ja järjestää kahdenkeskiset häät ihan kaikessa hiljaisuudessa.

Suomessa emme sitten saaneetkaan tuon päätöksen tekemisen jälkeen aikaan juuri mitään muuta. Tilasin yhden häämekon netistä, mutta se osoittautui hudiksi ja lähti bumerangina palautukseen. Varsinaiset hääpohdinnat alkoivatkin oikeastaan vasta täällä reissun päällä, kun oli jo melkeinpä pakko valita jokin kohde häitä varten.

Valmistelut ja hääsuunnittelijan valinta

Periaatteessa häät olisi voinut järjestää missä tahansa vaiheessa matkaamme, mutta itse halusin niiden olevan mieluiten reissun alkupäässä ja lähellä virallista vuosipäiväämme. Näistä syistä potentiaalisten häämaiden määrä rajautui kahteen: joko järjestäisimme häät Indonesiassa tai Thaimaassa.Thaimaa oli meille tässä vaiheessa jo kovin tuttu ja Indonesia taas ei, mutta tästä huolimatta Indonesia tuntui alusta asti jotenkin paremmalta vaihtoehdolta juuri meille. Balilla järjestetään paljon häitä, minkä joku voi nähdä myös miinuspuolena. Tämä kuitenkin helpotti meidän elämäämme merkittävästi, sillä ympäri Balia löytyy lukuisia ammattitaitoisia hääsuunnittelijoita, joiden puoleen ulkomailta matkaava hääpari voi helposti kääntyä.

Meille yksi suurimmista huolenaiheista olikin juuri luotettavan hääsuunnittelijan löytäminen. Balilla on ollut tapauksia, jossa pariskunnat ovat maksaneet häistä joita ei koskaan ole järjestetty, kun suunnittelija on maksusuorituksen kilahdettua tililleen kadonnut kuin tuhka tuuleen. Me löysimme  oman firmamme Bali Wedding Association -järjestön kautta. Järjestöön kuuluvat yritykset käyvät läpi tarkan syynin, joten uskalsimme luottaa valitsemamme yrityksen olevan luotettava. Valintaa edellytti kilpailutus, joka todella kannatti: häiden kustannukset tippuivat merkittävästi vain muutamaa yritystä keskenään kilpailuttamalla ja samalla saatoimme valita juuri itsellemme parhaiten sopivan paketin. Meidän häät järjesti Bali Happy Events, jota voin todella lämpimästi suositella.Hirveän suurta järjesteltävää meidän häissämme ei kyllä muutenkaan ollut ja hääsuunnittelijamme pääsikin helpolla: halusimme kahdenkeskiset rantahäät auringonlaskun aikaan mieluusti mahdollisimman hiljaisella rannalla, englantia puhuvan vihkijän,  meikkaajan ja kampaajan morsiamelle sekä hyvän valokuvaajan. Avioliiton virallistaminenkin päätettiin hoitaa vasta Suomessa, mikä karsi kustannuksia ja ylimääräistä paperisotaa. Illallisen järjestimme itse ja muuten hääsuunnittelijamme teki asiat meille erittäin helpoksi. Solmittuamme sopimuksen heidän kanssaan ei meidän tarvinnut juurikaan ottaa stressiä asioista, vaan kaikki sujui meidän kannaltamme todella kevyesti. Vain häämekon metsästyksestä meinasi kehkeytyä todellinen farssi, mutta siitä saatankin kirjoittaa jo kokonaan oman postauksensa.

Hääpäivä

Itse hääpäivä koitti lopulta todella nopeasti ja yllättäen. Olimme tavanneet hääsuunnittelijamme ja sopineet hääpäivän viimeisistä yksityiskohdista ja aikatauluista pari päivää ennen h-hetkeä. Vihkimisen oli määrä alkaa viideltä ja koska Ubudista oli hääpaikallemme matkaa, piti meikkaajan ja kampaajan saapua hotellille jo yhdeltä. Varttia vaille kaksi ketään ei vieläkään kuulunut ja vaikka Balin epämääräiset aikataulut olivat jo tässä vaiheessa tulleet tutuksi, alkoi pala nousta kurkkuun pohtiessani josko meitä sittenkin oli huijattu. Vain tunnin myöhästyneet meikkaaja ja kampaaja pyyhälsivät parkkipaikalle siinä vaiheessa, kun aloin oikeasti jo hermostua. Onneksi valmistautumiseen oli varattu hyvin aikaa!Mekkostressiä lukuunottamatta olin suhtautunut häihin todella rennosti. Oli ihanaa ajatella, että olisimme vain kahden eikä meidän tarvitsisi miettiä muiden mieltymyksiä tai odotuksia. Jostain syystä automatkan aikana tunteet alkoivat kuitenkin velloa ja yhtäkkiä vatsassani pyöri aivan hirvittävä jännitys. Naureskelimme yhdessä asialle ääneen, mutta silti tukala tunne ei tuntunut millään menevän ohi. Mielessä pyöri miljoona kysymystä. Mitä jos hääpaikalla sataa? Entä jos ranta onkin tupaten täynnä ihmisiä? Onko vuorovesi niin alhaalla, ettei merestä ole tietoakaan? Myöhästymmekö niin, että aurinko ehtii painua kokonaan mailleen?

Näissä ajatuksissa matka tuntui pieneltä ikuisuudelta ja astuessamme vihdoin autosta ulos hakkasi sydän tuhatta ja sataa. Valokuvaajamme oli vastassa ja halusi heti ottaa pari kuvaa meistä - itseäni jännitti niin ettei poseeraamisesta tuntunut tulevan mitään. Lisäksi kauhistuin kun näin, että rannan vieressä oleva jyrkänne oli täynnä ihmisiä ja valokuvaajia ja niin näytti olevan pikkuruinen rantammekin! Laskeuduimme todella jyrkän ja kivisen polun alas ja alas päästyämme saatoin onneksi hengähtää helpotuksesta: koko rannan toinen pääty oli eristetty ja varattu sovitusti meille ja edessäni avautui autio hiekkaranta ja horisonttiin painuva aurinko juuri niin kauniina kuin olin vihkipaikkamme kuvitellutkin.Päästyämme tänne "omalle alueellemme" unohdin täysin koko ympäröivän maailman. Siinä me olimme, vain me kaksi. Paljaat varpaat hiekassa, laskevan auringon kullanväriset säteet kasvoilla hyppien. Tilaisuudesta en sano muuta kuin että se oli täydellinen, lämminhenkinen ja ihana. En unohda sitä ikinä.

Kannattiko?

Todellakin kannatti! Me halusimme kahdenkeskiset häät kaukana kotoa ja ne myös saimme. Päivä oli aivan meidän näköisemme ja vain meidän kahden yhteinen, intiimi juttu.

Suurin osa läheisistä otti yllättävän avioliittouutisen vastaan todella hyvin. Jokunen myös hieman pettyi kuullessaan, ettei päässyt jakamaan onnea ja ihanaa päivää kanssamme ja se onkin aivan ymmärrettävää. Tämä oli kuitenkin meidän yhteinen unelmamme ja jälkikäteen ajateltuna sen piti mennä juuri näin.

Päivä oli täydellisempi ja kauniimpi kuin olisin ikinä uskaltanut kuvitella. Matkailu on aina ollut meitä yhdistävä intohimo ja harrastus, ja etenkin nyt jälkikäteen ajateltuna tuntuu täydelliseltä, että häät vietettiin juuri näin – tähänastisen elämämme suurimmalla seikkailulla.

30 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus, ja upeat kuvat. Juuri näin sen pitää ollakin, sellaiset häät kuin itse kukin haluaa ja vallankin parin yhteiset. Onnea vielä kerran ja kiitos kun päästät meidät mukaan tunnelmiin näin netin kautta!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirjoitus! Tärkeintä on, että päivä oli selllainen kuin te toivoitte, se on kuitenkin jokaisen parin erityinen hetki. Upeita kuvia, juuri tuollaisista häistä haaveilen - meren äärellä, auringonlaskussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anu! Päivä oli todellakin ikimuistoinen. Suosittelenkin lämpimästi kuuntelemaan itseään ja seuraamaan juuri niitä omia haaveitaan :)

   Poista
 3. Voi kuinka ihana tapa mennä naimisiin. Jos en olisi jo, niin tekisin tämän perässä <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat rantahäät ja kaunis pari! Me palloteltiin myös tätä vaihtoehtoa omia häitä suunnitellessa. Päädyttiin sitten vähän eri ratkaisuun, mutta tämä olisi ollut varmaan yhtä hyvä. Ja hääsuunnittelijan palkkaaminen on kyllä hyvä valinta kun menee jossain muualla naimisiin. Me hoidettiin homma itse, säästettiin kyllä pitkä penni Australiassa, mutta voi sitä stressin määrää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja juuri näin: suunnittelijan palkkaaminen säästi hermoja, itse tekeminen olisi säästänyt lompakkoa. Meillä oli onneksi niin simppelit ja riisuttu häät, että häiden hinta oli mielestäni todella kohtuullinen siihen nähden mitä sillä saimme - toisaalta sellaisten järjestäminenkin on helpompaa. Meillä toinen vaihtoehto oli juhlia Suomessa ihan perinteisellä kaavalla ja silloin olisi helposti mennyt kymmenkertainenkin summa. Meillä ne rahat menevätkin nyt sitten tähän häämatkaan..:D

   Poista
 5. Ihana teksti! Ihanat häät! Ihanat kuvat! Aaah, inspiraatiota, inspiraatiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo päivä todellakin oli silkkaa ihanuutta! <3 :D

   Poista
 6. Ihan kylmät väreet meni tätä lukiessa. Upea lokaatio vihkimiselle! Hetki joka ei takuulla unihdu koskaan. Vielä paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Todellakin, nuo hetket pysyvät ikuisesti muistoissa.

   Poista
 7. Kuulostaa aivan ihanilta häiltä ja todella kauniita kuvia! :) Mekin astelimme salaa alttarille matkalla, Lontoossa, ja allekirjoitan hyvin noita samoja tuntemuksia. Se oli juuri oikea tapa meille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista säppä! Kiva kuulla, että joku muukin on "karannut" naimisiin :)

   Poista
 8. Mulle tuli kyyneleet silmiin, kun luin teidän häistä. Ja nuo kuvat. <3 Onnea!!

  VastaaPoista
 9. Niin kauniita kuvia, että menin aivan kananlihalle! Onnea hääparille! :)

  VastaaPoista
 10. Voi ihana mitkä häät! Paljon onnea yhteiselle taipaleellenne <3

  Muistakaa kunnioittaa toisianne, ja se että rakkaus on todellakin tahdon asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja kauniista sanoista Johanna. Juuri noin mäkin ajattelen <3

   Poista
 11. On kyllä ollu puitteet kohdillaan! Upea päivä teillä. Pitäkää toisistanne hyvä huoli ja vaalikaa rakkautta <3

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ja näyttää kyllä ihanalta! Ihana tapa mennä naimisiin!

  VastaaPoista
 13. Se mun kommentti ei ole näköjään tullut tänne ollenkaan, eikä varmaan toinenkaan, jääneet jonnekin bittiavaruuteen :( Mutta siis aivan IHANAT häät, Bali on niin ihana, oltiin siellä häämatkalla. Haluaisin takaisin! Ja nyt voisi tehdä erilaisen reissun, kun se ei olisi häämatka. Enemmän kiertelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon välillä saanut muiltakin viestejä, että aina ei kommentit syystä tai toisesta tule läpi. Tosi tylsää, mutta en oikein tiedä mitä tuolle pulmalle voisi tehdä :( Kiitos kuitenkin sitkeydestä ja siitä, että tulit jättämään kommentin uudestaan! Arvostan :D Bali todellakin on ihana. Onhan siellä ne huonotkin puolensa, mutta paljon myös hyvää ja kaunista. Me kierreltiin jonkun verran ja kyllä kannatti, sillä siellä on ihan todella erilaisia paikkoja niin maisemiltaan kuin tunnelmaltaankin. Kyllä mä viihdyin ja voisin mennä toistekin, vaikka nyt kovasti houkuttelisi myös ne kaikki Balin lähisaaret... :)

   Poista
 14. Miten ihana postaus! Ja blogi muutenkin, piti tulla lukemaan vain yksi juttu mutta eihän täältä maltakaan heti poistua :D Upeat kuvat ja varmasti ikimuistoinen päivä teille molemmille. Jos joku päivä naimisiin päädyn niin houkuttaisi kovasti tehdä se samalla lailla, kahdenkesken jossakin kauniissa kohteessa ulkomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura! Ja kyllä - todellakin aivan ikimuistoinen päivä. Vaikea edes pukea sanoiksi sitä, miten ihana se oli :) Jos yhtään tuntuu omalta jutulta, niin en voi kuin suositella koko sydämestäni!

   Poista
 15. enna sanoi...
  Hei Anna! Me olemme päättäneet mennä myös naimisiin balilla ja olemme myös ottaneet yhteyttä samaan hää järjestetään mikä teillä oli. Saanut paljon inspistä teidän häistä ja kysyisinkin mitä kaikkea teidän pakettiin kuului ja mikä sen loppusumma oli?Haluaisimme päästä myös mahdollisimman halvalla ja noissa valmiissa paketeissa on meille vain liikaa kaikkea ja mietimme että paikanpäällä saisimme osan itse paljon halvemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä ei meinannut suistua kone laittamaan tähän kommenttia :D

   Poista