Upea Uluwatu

Viimeisinä Balin-päivinämme päätimme lähteä tekemään vielä kertaalleen tuttavuutta saareen todettuamme ettei Sanur ehkä ole ihan meitä varten. Otimme skootterin alle ja ajelimme noin tunnin matkan Uluwatussa sijaitsevalle Pura Luhur Uluwatu -temppelille, joka on kuuluisa varastelevista apinoistaan sekä jylhistä rantakallioistaan.
uluwatu1uluwatu Mitään muuta ihmeellistä temppelialueella ei ollut, mutta hassut apinat ja hienot maisemat riittivät meille ihan hyvin viimeisen päivän viihdykkeeksi. Me olimme paikalla melko aikaisin ja onnistuimme sen ansiosta välttämään suurimmat turistimassat - kohde vetää puoleensa ihmisiä ympäri Balia ja voin kuvitella, että pahimmillaan ryysis on melkoinen. Auringonlasku on täällä varmasti upeaa katseltavaa, mutta sitä saakin sitten taatusti katsella yhdessä satojen muiden kanssa.

Alueella kaikuvat jatkuvat varoittelut näpistelevistä apinoista kannattaa ottaa vakavasti: ne ovat juuri niin ovelia ja röyhkeitä otuksia kuin sanotaan. Me pidimme kaiken irtaimiston visusti piilossa ja kameran tiukasti kaulalla, joten ongelmia ei tullut. uluwatu9 Kaiken kaikkiaan vierailu oli ihan mieluisa, vaikka temppeli olikin hyvin perinteinen turistirysä. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisin mieluusti tutustunut tarkemminkin Uluwatun alueeseen - niin kaunista siellä oli.

1 kommentti

  1. Pikkuinen apina poika siinä istuu silmät isoina ihmetellen kuinka hänestä niin väärää todistusta lajitoverit antaakaan ;o)

    VastaaPoista