Viimeinen visiitti häärannalla

Olin alunperin suunnitellut ottavani hääpäivänämme vihkirannalta mukaan hiekkaa muistoksi ihanasta päivästämme. Siinä tunteiden sekamelskassa asia kuitenkin unohtui täysin - mikäpä siis sen parempi syy vierailla paikan päällä vielä viimeisen kerran! 

Onneksi tuore aviomieheni on vuosien varrella jo tottunut näihin pieniin hullutuksiini ja ymmärsi, että tuo hiekan kerääminen muistoksi yksinkertaisesti tuntui tärkeältä. Periaatteessa ajatus oli aivan järjetön: ajomatkaa Sanurista saaren länsipuolella sijaitsevalle salaiselle häärannallemme kertyi skooterikyydillä yli tunti suuntaansa. Onneksi silti mentiin, koska loppujen lopuksi tämä oli yksi suosikkipäivistäni Balin reissullamme. Ilma oli todella kaunis ja skootterin kyydissä köröttely mukavaa. Yhdistimme samaan reissuun vielä vierailun Uluwatun temppelillä.
haaranta4
Häärantamme on yksityinen ja perille saapuessamme portit olivat kiinni, kuten olin osannut vähän arvellakin. Todellisuudessa aitaa vähän kiertämällä rannalle on kuitenkin vapaa pääsy. Alas päästyämme löysimme pikkuruisen rantamme typötyhjänä ja lähes kokonaan nousuveden valtaamana.

Olin häiden aikaan ollut huolissani laskuvedestä, joka oli hääpäivänämme todella matalalla. Nyt kuitenkin kävi ilmi, että häät olisi käytännössä ollut mahdotonta pitää rannalla nousuveden aikaan: hiekkaa oli paljaana ehkä kolmasosa aiemmasta ja aallot paiskoivat rantaan hurjina. Rantahäistä haaveileville vinkkinä siis, että kannattaa ottaa selvää vuorovesitaulukoista mutta luottaa myös paikallisten näkemykseen siitä, koska ranta on parhaimmillaan. Vuoroveden vaihtelu kun näkyy eri rannoilla hyvin eri tavoin.
haaranta3
haaranta2
haaranta1 Oli aivan ihanaa nähdä pieni rakkausrantamme viimeistä kertaa. Seuraavat puoli vuotta kannankin mukanani pieniä hiekkapusseja, jotka on piiloteltu ympäri rinkkaa - toivottavasti kukaan innokas tullivirkailija ei puutu asiaan. Vaikka hiekkaa ei olisi saatukaan mukaan, oli tämä aika täydellinen tapa viettää viimeinen päivämme Balilla.

2 kommenttia

  1. Ooh, niin mahtavia kuvia! :) Millanen kamera sulla oli matkassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - mä tosiaankin vasta opettelen, joten nää kommentit kyllä hämmentää ja ilahduttaa kovasti :) Mulla on Sony a6000 ja siihen pari erilaista peruslinssiä.

      Poista