Bangkokin parhaat

Bangkok - tuo polttava, hektinen kaaos vei sydämeni jo ensimmäisellä vierailukerralla. Yleensä en koe tarpeelliseksi palata kerran koettuun paikkaan enää toiste, mutta Bangkok jaksaa yhä vain viehättää kerta toisensa jälkeen uudestaan ja joka vierailukerralla se on tarjonnut jotain uutta. 
Tässä muutama hyväksi havaittu perusvarma vinkki kaupungin valloittamiseen.

1. Lumphini park

Kun Bangkokin kuuma kaaos käy ylivoimaiseksi, tarjoaa Lumphini-puisto mainion hengähdyshetken väsyneelle matkaajalle. 

Olen itse oppinut reissuillamme suorastaan fanittamaan suurkaupunkien puistoalueita. Suosikkini on varmaankin klassinen Central Park, ja vaikkei Lumphini tarjoakaan ihan yhtä kokonaisvaltaista pakoa kaupungin vilinästä on se silti viihtyisä ja raikas poikkeus Bangkokin betoniviidakon keskellä.
Myös paikalliset nauttivat puistostaan täysin siemauksin. Paikan päällä riittääkin hyvin viihdykkeeksi kun vain istahtaa alas ja seurailee sivusta paikallisia lenkkeilijöitä sekä puistojumppaajia. Taustalla kohoaa hieno kaupunkimaisema ja puistosta jaksaa hyvin nauttia hetken jos toisenkin ilman sen suurempaa agendaa.
bkk1
Me satuimme tällä kertaa paikalle illalla niihin aikoihin, kun Bangkokin julkisilla kokoontumispaikoilla soitetaan kansallislaulu ja thaimaalaiset seisahtuvat tekemään kunniaa kuninkaalleen. On melkoinen näky kun puistollinen lenkkeilijöitä ja jumppareita pysähtyy siltä seisomalta pariksi minuutiksi ennen kuin jatkaa taas touhuaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kokemuksen arvoinen juttu tämäkin!

2. Chatuchakin markkinat

Chatuchakin viikonloppumarkkinat ovat päinvastainen kokemus edellä kuvattuun pakohetkeen verrattuna. Tätä syvemmälle Bangkokin sisimpään et juuri pääse. Ainakin minulle tämä tapahtuma kuvaa Bangkokia kaikkein omimillaan.

Chatuchakin markkinoilla hiki virtaa,  aurinko paahtaa, ihmiset tunkeilevat ja kaikkialla ympärilläsi tapahtuu. Valtavalta markkina-alueelta on mahdollista ostaa varmasti mitä tahansa, jos vain jaksaa kierrellä riittävän kauan löytääkseen etsimänsä.
Chatuchak Bangkok Thailand
Kuva: Jirka Matousek / Creative Commons

Erilaiset katumarkkinat ovat Thaimaassa osa normaalia arkielämää ja Chatuchakista löytyy kaikkien markkinoiden isoäiti. Valtava  toritapahtuma on nähtävyys jo itsessään. Itse taisin vierailla täällä nyt kolmatta kertaa enkä edes ostanut muuta kuin uudet varvassandaalit eurolla - eikä todellakaan haittaa! Valtava  toritapahtuma on nähtävyys jo itsessään ja se kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa paikan päällä ainakin kerran elämässä.

3. Bangkok korkeuksista käsin

Bangkok on huikea suurkaupunki, joka kannattaa ehdottomasti katutason lisäksi käydä kokemassa korkeuksista käsin. 
Bangkok
Kuva: Tore Bustad / Creative Commons
Siinä on vain ihan oma tunnelmansa, kun istuu pilvenpiirtäjien kattojen yllä auringonlaskua katsellen tuhottoman ylihintaista drinkkiä siemaillen ;) No ei vaan - Bangkokista kyllä löytyy hyviä kattobaareja ja -ravintoloita,  joista valita itselleen mieluisin. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että upeista maisemista saa myös pulittaa hieman Thaimaan normaalia hintatasoa enemmän. Onneksi yksi drinkki riittää hyvin auringonlaskun ja pimenevän kaupungin katselun ajaksi eikä lompakko kevene liikaa. Kattoravintoloiden joukosta taas löytyy sellaisia helmiä, että niistä kyllä kannattaakin maksaa, jos illalliselle korkeuksiin päättää lähteä. 

Ota huomioon, että lähes kaikissa kattobaareissa on pukukoodi: sinne ei mennä keikkumaan shortseissa, sandaaleissa tai vaikkapa reppu selässä. Jotkut paikat tosin lainaavat onnettomille reissaajille soveliasta vaatetusta tarpeen niin vaatiessa...

Kaksi viimeistä kuvaa julkaistu Creative Commons lisenssillä, sillä omista arkistoista ei löytynyt tällä kertaa tarkoitukseen sopivia.

Ei kommentteja