Japanin yhteenvetoa: Millainen Japani on kesällä ja kuinka kallista siellä on matkustaa?

Meille Japanin-vierailumme oli ensimmäinen laatuaan ja moni asia tulikin siis aivan uutena. Viikon mittainen visiitti oli aika lyhyt aika maassa, josta löytyy viihdykettä ihan jokaiseen mahdolliseen makuun. Ajattelin kuitenkin kirjata blogiin ylös asioita, jotka erityisesti mietityttivät ennen matkaa.

Millainen hintataso Japanissa on?

Japani ei todellakaan ole halvimpia mahdollisia matkailumaita, ja päiväbudjettimme reissulla olikin moninkertainen Kaakkois-Aasian kohteisiin kuten Thaimaahan ja Baliin verrattuna.

Meitä peloteltiin myös Jenin kurssin valtavalla nousulla Britannian Brexit-tuloksen takia, mutta nuo uhkaukset eivät onneksi pitäneet paikkaansa. Sanoisinkin, että turistille hintataso Japanissa on tällä hetkellä suunnilleen sama kuin Suomessa. Internetin tietolähteiden mukaan suurimmista kaupungeista hostellimajoitusta voi löytää halvimmillaan noin 20 eurolla per yö. Me emme todellakaan päässeet näin halvalla, vaan pulitimme majoituksesta keskimäärin noin 60 euroa yöltä - mielestäni aika paljon ihan perustason hotellihuoneesta. Erityisesti Tokio, kuten muutkin maailman suurkaupungit, on hotellihinnoiltaan kallis.

Totta kai aina voi päästää itsensä halvalla yöpyä halutessaan vaikkapa internetkahvilassa, jossa jotkut tokiolaiset oikeasti asuvat ihan pysyvästikin. Me emme halunneet kuitenkaan kiusata itseämme, sillä suurkaupungin vilinässä oma pieni pakopaikka on kultaakin arvokkaampi.

Myös ravintolaruoka maksaa, mutta toisaalta Japanissa erilaisten ruokien maistelu on mielestäni tärkeä osa kokemusta ja tähän kannattaakin siis vähän panostaa. Budjettimatkaajalle japanilaiset pikaruokaravintolat kuten Sukiya ja Tenya ovat kätevä paikka saada edullista ja herkullista ruokaa.

Millainen sää Japanissa on kesällä?

Kuten meillä Suomessakin, Japanissa on neljä ihanaa vuodenaikaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät kuumia. Keväällä Japanin turistia hemmotellaan kauniilla kirsikankukilla ja syksyisin uskomattomilla ruskan väreillä.
osaka
Kesä alkaa Japanissa sadekaudella, joka kestää noin kuukauden: me olimme reissussa heinäkuun alussa, jolloin sateita vielä tuli, mutta ilma oli myös hyvin lämmin etenkin Kiotossa ja Tokiossa. Kesällä lämpötila voikin heinä-elokuussa kuumimmilla nousta jopa 40 asteeseen, joten majapaikasta kannattaa varmistaa, että huoneissa on tarjolla ilmastointilaitteet.

Meille osui matkan aikana yksi päivä, jolloin vettä tuli ihan kunnolla sekä pari pilvistä tai puolipilvistä päivää. Lopun aikaa saimmekin nauttia aurinkoisista keleistä.
japani111
Itse haluaisin ehdottomasti matkustaa maahan kirsikan kukkien aikaan, mutta koska kukinta-aika on lyhyt ja sen ajankohta vaihtelee vuosittain, sisältyy tähän myös riskinsä.

Minne Japanissa kannattaa mennä?

Tämä riippuu paljon siitä, mistä olet kiinnostunut - itse suosittelen ehdottomasti kierätmään useampia kaupunkeja samalla reissulla!

Tokion trendikkäät kaupunginosat ovat kuin tarkoitettu shoppailusta ja muodista kiinnostuneille. Itse en voinut juuri ostoksia tehdä, mutta näillä alueilla oli siitä huolimatta mielenkiintoista pyöriä.tokio4
Jos olet kiinnostunut perinteisestä Japanista, ota ehdottomasti suunnaksi Kioto, jossa on nähtävissä tuhansia temppeleitä ja pyhättöjä sekä ilmieläviä geishoja. Mitä perinteiseen japanilaiseen kulttuuriin tulee, Kioton seutu on aivan ainutlaatuista.kioto3
Itseäni jäi kiinnostamaan erityisesti vielä Hokkaidôn luonnonpuistot sekä Fuji-vuoren seutu, jotka sopivat erityisen hyvin ulkoilmaihmisille. Ehkäpä seuraava Japanin-matkamme suuntautuukin näille alueille!

Liikkuminen Japanissa

Japanin juna- ja metroverkosto on mieletön ja toimii suurimmissa kaupungeissa erittäin hyvin.
Esimerkiksi Kiotossa pääsee kuitenkin linja-autolla paremmin nähtävyyksien lähettyville kuin junalla tai metrolla - itse suosittelen ottamaan polkupyörän alle ja kiitämään sillä ympäri kaupunkia. Meidän pyöräilypäivästämme voit lukea täältä.
kioto
Paikallisjunalla on jonkin verran halvempaa matkustaa kuin metrolla, eli periaatteessa mahdollisuuksien mukaan kannattaa hypätä mieluummin junaan. Matka maksetaan kuljetun matkan pituuden mukaan ja vähän kulkuneuvosta ja matkan pituudesta riippuen siitä saa pulittaa noin 1-4 euroa per suunta. Liput juniin ja metroihin ostetaan automaatista ennen kulkuneuvoon siirtymistä.

Jos tiedät matkustavasi päivän aikana paljon metrolla, kannattaa esimerkiksi Tokiossa harkita ostavansa päivä- tai viikkopassi. Metrokartta on järjetön, mutta siitä pääsee kyllä nopeasti jyvälle. Lisäksi ystävälliset japanilaiset tarjoavat kyllä mielellään apua, jos huomaavat turistin olevan pulassa metrolinjojen kanssa.

Jos aikeinasi puolestaan on reissata useammasta kaupungista toiseen, kannattaa tehdä laskelmia matkojen hinnoista ja mahdollisesti hankkia turisteille tarkoitettu Japan Rail Pass. Kortti on aika arvokas, joten kannattaa oikeasti vähän paneutua asiaa. Me matkustimme junayhteydellä ainoastaan välit Osaka-Kioto-Tokio, eikä rautatiepassi olisi missään nimessä vielä tullut hintansa arvoiseksi. Jos passin päätyy hankkimaan, se kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia jo ennen maahan saapumista, sillä tämä vaihtoehto tulee usein hieman edullisemmaksi.
osaka5
Jo Osakan metrokartta oli melkoinen - eikä tämä ole mitään verrattuna Tokioon.

2 kommenttia

  1. Japani on ruvennut kiinnostamaan viime aikoina ihan uudella tavalla, eikä vähintään ruoan takia! Haluan kuitenkin säästää sen semmoiseen saumaan, että on vähän enemmän aikaa, jotta tosiaan pääsee tutustumaan useampaan kaupunkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella koko sydämestäni! Ja ehdottomasti kannattaa panostaa Japanin reissaamiseen ja mennä silloin, kun ajankohta on itselle (ja lompakolle) hyvä. Siellä on niin paljon tehtävää, nähtävää, syötävää... <3 Olen aivan varma, että mekin tulemme matkaamaan Japanissa vielä uudemman kerran.

      Poista