Krabin parasta rantaa metsästämässä

Blogi laahaa tällä hetkellä pahasti perässä ja se harmittaa. Juuri nyt tuntuu oudolta edes katsella näitä Thaimaan kuvia, kun viipotamme menemään jo aivan toisella puolella maailmaa. Aikataulu on yksinkertaisesti kesäkuusta asti ollut niin tiivis, ettei blogin päivittämiselle ole oikein jäänyt aikaa kun on pitänyt keskittyä kokemaan nykyhetkeä. Haluan kuitenkin saada nämä muistot talteen, joten täytyy yrittää tsempata. Onneksi parin viikon päästä pitäisi muutenkin taas vähän helpottaa, kun pysähdymme pitkästä aikaa aloillemme. Mutta nyt sinne Thaimaahan...

Pak Chongista matkamme jatkui Krabille, missä vietin pari iltaa kuumeisena. Vaikka olen pitkään jo mieltänyt, että Thaimaa on minulle kovin tuttu, on moni sen suosituimmista turistikohteista todellisuudessa ollut itselleni tähän reissuun asti uusia - niin oli myös Krabi.
Krabilta lupaillaan löytyvän Thaimaan satumaisimmat maisemat ja yksi maailman upeimmista rannoista. Nämä mielessäni lähdin itsekin reissaamaan alueelle. Me kuitenkin majoituimme Ao Nangissa, joka ei todellakaan kuulu rantana Thaimaan parhaimmistoon. Aivan rannan edustalla kulkee vilkas katu, joka päättyy suureen aallonmurtajaan, rantaviivaa on esillä vain vähän ja merivesikin on melko sameaa. Jo etukäteen oli tiedossa, että Krabin parhaat rannat löytyvät kuitenkin vain venematkan päästä ja Ao Nangista käsin on helppo tutustua lähisaarten valkoisiin hiekkarantoihin. Useimmat matkailijat lähtevätkin Ao Nangilta päiväksi veneretkille kauniille pikkusaarille tai Railay Beachille - niin teimme myös me.

Meitä oli uhkailtu huonoilla säillä, joten ensimmäisen päivän kelin näyttäessä siedettävältä päätimme suunnata Railay Beachille. Rannalle pääsee vain veneellä, mutta pitkähäntävenekyydin sai helposti napattua Ao Nangista noin viidellä eurolla. Joidenkin lähteiden mukaan Thaimaan alueen kauneimmat rannat sijaitsevan juuri Railaylla. Erityisesti postikorttimainen Ao Phra Nangin ranta on matkailijoiden suosikki.
krabi7 krabi6 Krabin alue on dramaattisten maisemiensa ansiosta yksi Thaimaan suosituimmista lomakohteista eikä ihme: merestä kohoavat karstikivikalliot ovat huikea näky! Me saimme harmiksemme ihailla enimmäkseen pilvien verhoilemaa maisemaa ja valitettavasti retkipäiväkin päättyi parin tunnin makoilun jälkeen äkillisesti, kun miehen siskoa poltti meduusa. Emme edes nähneet sitä pirulaista, mutta jalan polte ja iholle nousseet rakkulat paljastivat kyllä nopeasti, mistä oli kyse.

Miten sitten toimitaan, kun meduusa polttaa? Uskomuksista huolimatta iholle EI kuulu pissata, vaan parasta olisi kaataa polttavalle iholle mahdollisimman pian viinietikkaa. Meillä ei sellaista tietenkään ollut mukana, mutta paikallinen hieroja pelasti päivän ja lainasi omaansa. Jonkin ajan päästä hän tuli ystävällisesti hieromaan jalkaan vielä jotakin salvaa ja nopea toiminta taisikin auttaa, sillä iltaan mennessä polttelu oli ohi.

Äkillisen päätteen saanut päivä jätti alueeseen tutustumisen hieman puolitiehen. Railayn Tonsai oli kyllä kaunis ranta, muttei henkilökohtainen suosikkini. Jatkoimme metsästämistä parin päivän kuluttua osallistumalla neljän saaren saarihyppelylle.

Ensimmäisenä suuntasimme vierekkäin tönöttäville Koh Tup ja Koh Mo -saarille, joita yhdistää ainoastaan laskuveden aikaan näkyvillä oleva hiekkaranta. Alue on todella pieni ja todella kaunis, mutta valitettavasti tupaten täynnä turisteja. Rentoutuminen tai rannasta nauttiminen on turistien määrän takia lähes mahdottomuus, vaikka ranta oli toki mielenkiintoista päästä näkemään. En todellakaan halua tietää, millaista saarella on sesonkiaikaan, kun jo nyt oli tällaista. Kuvan ottamisen jälkeen rantaan tuli ainakin neljä venettä lisää ja tilanne vain paheni!
krabi2 krabi3 Seuraavana kohteenamme oli Koh Chicken eli kanasaari, joka on aivan Koh Podan vieressä. Saarella pitäisi olla kuulemma hyvät snorklausapajat, mutta meillä kävi tässä kohtaa jotenkin huono tuuri: meren pohjassa ei nimittäin näkynyt juuri mitään.

Joko olemme tottuneet liian hyvään tai sitten meidät laskettiin snorklailemaan huonossa kohtaa. Snorklailun sijaan olisin itse käynyt mieluummin kurkkaamassa kanasaaren toiselta puolelta löytyvän rannan.
krabi1 krabi5 Koh Poda on saarista Ao Nangia lähin, ja sille pääsee pitkähäntäveneellä noin vartissa. Moni lähteekin viettämään Podalle päivää ihan varta vasten.

Kaukaa katsottuna saari oli houkutteleva näky, mutta lähempi tarkastelu ei enää niin vakuuttanut. Ranta oli ihan kaunis, mutta hieman roskainen mikä on sääli. Tässä vaiheessa alkoi tuntua siltä, ettei tämä päiväretki ollut ihan vertaansa vailla. Onneksi paras oli säästetty viimeiseksi...
krabi12 krabi13 Lopuksi kävimme nimittäin kurkistamassa (juurikin sieltä Railaylta löytyvän) Phra Nang Caven, joka oli näiden neljän kohteen joukosta ehdottomasti oma suosikkini. Aivan mielettömän kaunis pikkuruinen ranta, joka tosin sekin oli toki täynnä ihmisiä.
krabi15 Lopputulos: Railaylta löytyy ainakin tämän nopean tutustumisen perusteella Krabin alueen parhaat rannat, mutta meduusoja kannattaa hieman varoa. Ihmisiä on varmasti sesonkiaikaan hirmuiset määrät, joten jos kaipaa autiota paratiisia, sitä kannattaa lähteä etsimään jostakin ihan muualta.

Krabista ei tullut henkilökohtaista suosikkiani, mutta nyt on sekin nähty. Kauniita rantoja löytyy ympäri Aasiaa, joten ainoastaan sillä perusteella en valitsisi Krabia matkakohteekseni. Se on kuitenkin helppo, aina lämmin lomakohde, josta löytyy paljon tarjottavaa niin aktiivisemmalle matkaajalle kuin aurinkoa ja rentoutumista kaipaavallekin - miksipä siis ei?

4 kommenttia

  1. Ihania kuvia! :-)

    http://teresa-isa.blogspot.fi/2016/07/spain-through-my-iphone.html

    VastaaPoista
  2. No voi että mikä reissu teillä siellä on meneillään. Nauttikaa.

    VastaaPoista