Phi Phi - Thaimaan kaunein saari?


Phi Phi on pieni kaunis bilesaari keskellä Andamaanien merta. Hirveästi tekemistä saarella ei ole, mutta rentoutumisestahan tällä reissumme toisella Thaimaan osuudella pitikin olla kyse. Niinpä matkamme jatkui Krabilta Phi Phille.

 Jo lauttamme lipuessa satamaan kävi selväksi, kuinka kauniista paikasta todella onkaan kyse: lahtea ympäröivät vuoret kohoavat merestä jylhinä ja uskomattoman kauniina. Niiden vihreät seinämät, Phi Phin rantojen valkoinen hiekka ja sinistäkin sinisempänä kimmeltävä meri ovat kerrassaan vastustamaton yhdistelmä. Tahtoisinpa tosiaan tietää, mitä paikalle saapuneet ensimmäiset reissaajat ovat aikoinaan mielessään miettineet nämä maisemat nähdessään: siis silloin, kun turismi ei ollut vielä koskettanut saarta ja muokannut sitä ulkopuolisten vaatimusten mukaan. Sen on täytynyt olla jotakin aivan ainutlaatuista!
phiphi phiphi1 phiphi3 Phi Phillä majoitus ei Thaimaan mittapuulla ole aivan halvimmasta päästä ja kolmelle henkilölle sopivan huoneen löytäminen on aina vielä vähän haastavampaa. Me olimme varanneet simppelin hotellihuoneen saaren vastakkaiselta rannalta, mutta etäisyydet ovat onneksi Phi Phillä niin lyhyitä, että matka hotellille taittui helposti jopa rinkka selässä. Hotellihuone oli pieni ja todella yksinkertainen, mutta hotellin portista olisi voinut halutessaan pulahtaa vaikka suoraan mereen - olimmekin oikein tyytyväisiä valitsemaamme sijaintiin.

Iltaisin ranta täyttyy juhlivista nuorista turisteista eikä mekkalalta voi välttyä. Jos itse ei juhli yömyöhään tai on kovin herkkäuninen, kannattaa majoitus varata jostakin kauempaa. Musiikin jytke kaikuu rannoilla aamuyön pikkutunneille asti ja kantautuu kyllä selvästi ihan hotellihuoneisiin asti. 

Öisin Phi Phin kapeat kadut ovat täynnä drinkkiämpärit kädessä huojuvia nuoria, mutta aamulla tilanne on toinen. Aikainen herääjä saa nauttia autioista kaduista ja rauhallisista aamupalapaikoista. Moni tulee Phi Phille sukeltamaan ja snorklaamaan ja ne puuhat ovatkin varmasti saarten parasta antia. Kuten niin monella muullakin Thaimaan saarella, täällä voi oikeastaan vain rentoutua, nauttia auringosta ja merestä, juhlia, snorklata ja sukeltaa. Saari itsessään on todella pieni ja henkilökohtaisesti itselleni riittivät hyvin ne muutamat päivät, jotka siellä vietimme. Lähistöltä kun löytyy useampia muitakin kohteita, joihin tutustua.
phiphi5 phiphi6 phiphi8 phiphi7  Phi Phi on kieltämättä Thaimaan kauneimpia saaria ja olen iloinen, että se tuli nähtyä. Salaa sisäisesti kuitenkin vähän toivon, että olisin saanut kuulua niiden onnekkaiden matkaajien joukkoon, jotka tämän pienen paratiisin joskus löysivät ennen turistimassojen valtavaa vyöryä.

Ei kommentteja