Suosikkipaikka: Shinjuku Gyoen National GardenKuten jo aiemmassa Bangkok-postauksessani paljastin, olen todellinen puistonörtti ja aivan haksahtanut näihin suurkaupunkien vehreisiin viheralueisiin. Tokiosta löytyi yksi aivan hurmaava yksilö, joka päätyi ensiaskelilla suosikkilistalleni: Shinjuku Gyoen National Garden.

Me lähdimme seikkailemaan paikan päälle aivan varta vasten, sillä olimme lukeneet puistosta paljon kehuja. Kyllä kannatti - alue tarjoaa aivan upean pakopaikan hetkisen Tokion vilinän keskellä.
  shinjuku

Keisariperheelle vuonna 1906 rakennettu puisto on aika suuri ja sisältää erilaisia osioita kävijänsä ihmeteltäväksi: alueelta löytyy niin japanilainen, brittiläinen kuin ranskalainenkin puutarha.

Näistä kaikista japanilainen osasto on siltoineen, teehuoneineen ja karppilampineen mielestäni ehdottomasti paras - niin kaunis ja rauhallinen, että siellä voisi ihan helposti viettää puolikkaan päivän. Katsokaa nyt noita pallopuita ja niiden pehmeälle nurmelle heittämiä varjoja! Voisiko kutsuvampaa piknik-paikkaa enää olla?
  shinjuku1shinjuku2 shinjuku7

Kaiken lisäksi satuimme paikalle juuri hortensioiden kukinta-aikaan ja puisto olikin sinisenään noita ihania hääkukkiani. Eihän tällaista voi kuin rakastaa!

Aikamme japanilaisessa puutarhassa köllittyämme kävimme tutkimassa puiston muut alueet, jotka eivät tehneet enää ihan niin suurta vaikutusta. Shinju-ku on kokonaisuudessaan kuitenkin aivan ihana paikka ja jos asuisin Tokiossa, saisi puisto minusta aivan varmasti vakituisen vieraan.
  shinjuku6

Ps. Japanista löytyi Shinjuku Gyoenin lisäksi toinenkin suosikkipaikka, Arashiyaman bambulehto. Luitko jo siitä?

Ei kommentteja