Thaimaa kesällä - mikä on paras aika matkustaa?


Millaista Thaimaassa on kesäkuussa, kun sadekausi on alkanut? Tätä me pohdimme useaan kertaan ennen kesäkuista paluutamme Thaimaan kamaralle. Aiempia kokemuksia kesäisestä Thaimaasta ei ollut, vaan muut Thaimaan-reissumme ovat ajoittuneet helmi-toukokuulle sekä elo-joulukuulle. Sadekauttakin on siis nähty, muttei koskaan sen alkuvaiheilla.

Lämpöä Thaimaasta löytyy vuoden jokaisena päivänä. Kesäkuun kontrasti huhtikuisen Pohjois-Thaimaan kuumuuteen oli kuitenkin jopa yllättävän iso: paahtava kuumuus oli vaihtunut lempeämpään ja paljon siedettävämpään lämpötilaan. Tästä plussaa!

Sadekaudella tropiikki tarjoaa tietenkin kovia rankkasateita, mutta sadekausi ei suinkaan tarkoita sitä, että koko ajan sataisi. Yleensä sateet kestävät vain tunnin tai pari ja muuna aikana paistaa aurinko tai on puolipilvistä. Käytännössä sää vaihtelee lyhyistä voimakkaista sadekuuroista pilvettömiin aurinkoisiin sekä pilvisiin päiviin. Monsuunisateet saapuvat eri alueille eri aikaan: Andamaanien merellä sateet kestävät suunnilleen huhtikuusta lokakuulle, kun taas Siaminlahdelle ne saapuvat vasta syyskuussa ja kestävät joulukuulle. samui6 samui7 Me vietimme aikaa molemmissa paikoissa ja kyllähän se sadekausi kuitenkin kaikkialla jollakin tapaa näkyi. Tai ainakaan koskaan aiemmin en ole viettänyt näin pitkiä aikoja pilvisessä Thaimaassa. Sää vaihteli äkillisistä kovista sateista aurinkoisiin päiviin ja sitten taas niihin, jolloin taivaalla jökötti paksu ja itsepäinen pilvimuuri.

Sanoisin siis, että jos kaipaa täydellisiä lomakelejä, kannattaa Thaimaahan matkustaa joulu-maaliskuussa. Kuumuutta pelkäämätön ajoittaa matkansa maalis-toukokuulle, jolloin varsinkin maan keski- ja pohjoisosissa voi olla jopa tukalan kuuma. Jos taas haluat lämpöön, eivätkä pilvinen taivas tai sadekuurot häiritse, on kesä hyvää aikaa matkustaa. Kannataa kuitenkin varautua siihen, että sataprosenttista aurinkoa tuskin on kesäkuussa luvassa. krabi10 Kesä-lokakuun aikana matkaamisessa on sekin hyvä puoli, että silloin välttää pahimman turistisesongin. Tässäkin on tosin vaihtelua: erityisesti Krabilla oli todella rauhallista siinä missä Phi Philtä bilettäjiä löytyy aina.

Mielestäni hotellit ja muut palvelut eivät tuntuneet poikkeuksellisen edullisilta missään valitsemistamme kohteista, mutta toisaalta halpoja lentoja kyllä löytyy tähän aikaan vuodesta! Kaiken kaikkiaan voisin siis kokemuksen perusteella todeta, että kesä on ihan mainiota aikaa Thaimaan-matkaajalle.

1 kommentti

  1. Mielestäni Thaimaahan voi matkustaa koska tahansa, koska siellä on aina lämmintä. Myös sesongin ulkopuolella, niin sanotun sadekauden aikana, siellä on mukavaa, eikä turisteja ole liiaksi asti :)

    VastaaPoista