Tunnelmia Samuilta


Alkuperäinen reissusuunnitelmamme koki Phi Phin jälkeen hieman muutoksia, kun Thaimaassa kesäkuussa alkava sadekausi näytti äkillisesti voimansa. Jo Krabille mennessämme meitä oli uhkailtu huonoilla keleillä, mutta selvisimme Phi Phille saakka ilman sen pahempia myrskyjä. Tarkoituksena oli ollut vielä jatkaa saarihyppelyä Andamaanien merellä, mutta säätiedotteita tarkemmin tutkailtuamme emme uskaltaneet ottaa riskiä. Siinä missä aiemmin sadekuurot olivat olleet satunnaisia ja päivät korkeintaan pilvisiä, lupailtiin tuleville päiville jatkuvia ja pitkiä rankkasateita. Mutta mikäpä siinä! Suunnitelmiin muutos ja nokka vähän ajateltua aiemmin kohti Siaminlahtea, jossa sadekausi alkaa muuta Thaimaata myöhemmin, vasta syyskuun tienoilla.

 Emme me täysin välttyneet sateilta Samuillakaan, vaan pari kertaa pilvinen päivä sai niin sateisen päätöksen, että kadutkin tulvivat yli äyräiden. Pääasia kuitenkin, etteivät vesisateet liikaa päässeet häiritsemään päiväohjelmaamme. samui5 samui7 Samui on Phuketin jälkeen Thaimaan toiseksi suurin saari ja tekemistä siellä kyllä riittää turistille kuin turistille oikeastaan säällä kuin säällä. Me kulutimme päivämme lähinnä saareen tutustuen: yhtenä päivänä kiertelimme Samuita autolla ja toisena skoottereilla. Saarelta löytyy useampia vesiputouksia, jotka kuitenkin olivat ilmeisesti kuuman kauden seurauksena kuivahtaneet käntyiksi: mitään nähtävää niissä ei siis oikeastaan ollut vaikka vettäkin oli tosiaan saatu välillä taivaan täydeltä. Minulle tuo itsenäisesti paikasta toiseen liikkuminen ja uusien paikkojen tutkailu on kuitenkin matkailussa ihan ehdotonta suosikkipuuhaa ja siksi varmasti viihdyin Samuillakin niin hyvin. Muuten tällaiset itsenäiset tutkimusretket olivat Thaimaassa tällä kertaa harmillisen vähissä, kun logistiikka kolmisin ei ole aina ihan niin yksinkertaista.

Koh Samuilla tosiaan riittää hotelleja, ostoskatuja, ravintoloita ja yökerhoja – kaikkea, mitä tavallinen turisti voi kaivata. Tutkimusretkillämme kävi kuitenkin selväksi, että Samuilla on jäljellä myös koskemattomia kolkkia ja paikkoja, joissa ei liikaa turisteja näy. Samui on juuri sopivan kokoinen kiertelyä ajatellen: tarpeeksi iso, eli nähtävää riittää mutta sopivan kompaktin kokoinen, jotta sen saa päällisin puolin kierrettyä päivässä-parissa. samui2 Me majoituimme suurimman osan vierailusta ihanassa, ihanassa villassa Bophutin rannalla, eli vähän kauempana saaren päämelskeestä. Viimeisiksi öiksi majoituksemme oli kuitenkin varattu muille matkaajille ja siirryimme saaren päärannalle Chawengille.

Vaikka Bophutkaan ei ole rannoista kauneimpia, ei Chaweng oikein tehnyt itseeni vaikutusta. Se sopii hyvin matkaajille, joilla ei ole käytössään omaa kulkupeliä ja jotka haluavat pysytellä kaiken keskellä - taksimatkat Samuilla ovat Thaimaan hintatasoon nähden melko älyttömän hintaisia eikä tinkimisvaraakaan tuntunut juuri olevan. Itse valitsisin majoituksen kuitenkin jostain muualta. samui4 samui10 samui9 samui8 Samuilta saarireissumme jatkui vielä Koh Taolle ja Phanganille, mutta nämä kohteet aion tällä kertaa tylysti täällä skipata blogin puolella: Taolla koko kesäkuun vaivannut pikku kipeily iski jälleen ja kuume nousi uudestaan. Niinpä valokuvat loppureissun ajalta ovat vähissä...

2 kommenttia

  1. Kiitos taas kivoista matka kuvista ja kuvauksista. Näitä on mukava täällä kotikoneelta lukea. Täti kuitenkin tarttuu tuohon viimeiseen lauseeseen, eli oletko nyt kunnossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaikki hyvin! Ei ole enää tuon jälkeen vaivannut :)

      Poista