Amerikkaan

Myönnettäköön, olen paratiisireissaaja. Janoan lomaltani lämpöä ja kaipaan jatkuvasti sinisen meren, valkoisten hiekkarantojen ja upeiden maisemien ääreen. Amerikka on ajatuksissa tuntunut periaatteessa ihan kiinnostavalta kohteelta, mutta silti aina matkaa varatessamme Aasia on sitten kuitenkin vetänyt pidemmän korren.

Ensimmäisen kosketuksen Amerikan mantereeseen sain viimein keväällä 2015, kun matkustimme puolisoni kanssa New Yorkiin. Ja olihan tuo ihan huikea reissu: viihdyimme molemmat ja kiinnostus tutustua tähän valtavaan maanosaan paremmin jäi mieleen kuplimaan. Ja nyt vihdoinkin tällä matkallamme Jenkit saisivat mahdollisuuden näyttää, mistä suuressa suosiossa on oikein kyse. Tarkoituksena oli vuokrata auto, tehdä legendaarinen road trip halki Kalifornian, viettää muutamia viikkoja Coloradossa ja sen jälkeen suunnata sinne, minne mieli tekisi.sanfrancisco1Reissumme starttasi San Franciscosta, joka kieltämättä ei saanut ehkä ansaitsemaansa innostuneisuutta osakseen. Saavuttuamme Amerikan kamaralle olo oli lähinnä uupunut. 16 tunnin aikaero Japaniin aiheutti järkyttävän jet lagin ja Thaimaan lähes neljänkymmenen asteen jälkeen San Franciscon tuulinen ja sumuinen 19 asteen viima tuntui jäätävältä. Palelsi ja väsytti. Pelotti, että tätä tämä nyt on: puolitoista kuukautta palelemista ja väsähtänyttä mielenkiintoa reissukohdetta kohtaan. Kuinka väärässä olinkaan!

Majoituimme Oaklandissa, missä majoitusten hintataso on miellyttävämpi ja josta pääsee helposti Bart-junayhteydellä San Franciscon keskustaan asti. Matkojen väsyttämänä jaksoimme pyöriä San Franciscossa juuri ja juuri niiden päänähtävyyksien verran: kurkimme hiukan satamaa ja kuuluisaa Golden Gate -siltaa.sanfrancisco3
Valitettavasti minulla ei ole tässä vaiheessa jakaa San Franciscoon sen enempää reissuvinkkejä, sillä tutustuminen jäi todella pintapuoliseksi. Sen sijaan road tripistä, Coloradosta ja näkemistämme huikeista paikoista on luvassa juttua senkin edestä. Ja onneksi San Franciscokin saa reissumme päätteeksi vielä uuden mahdollisuuden, kun palaamme sinne ennen seuraavaan kohteeseemme lentämistä.

2 kommenttia

  1. USA:ssa on vaikka ja mitä mielettömiä kohteita! Tulette varmasti ihastumaan. Tai mistäs sitä toisten mielenkiinnon kohteista mitään varmaksi voi sanoa, mutta näin uskoisin, kun niin moni (minä mukaanlukien) on sille sydämensä menettänyt. :) Meille San Francisco näyttäytyi onneksi toukokuussa aurinkoisissa merkeissä, mutta siellä oli KYLMÄ! Toivottavasti teille osuus matkan loppupäässä aurinkoisemmat kelit, mutta ilmasto tuolla taitaa olla aika hankala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista - olit todellakin oikeassa, sillä juuri näin kävi :) Reissua on vielä pari viikkoa edessä, mutta tämä on ollut aivan huikea matka. Olen monta kertaa hämmästellyt erityisesti sitä, että eihän amerikkalaisten todella tarvitse koskaan poistua täältä, jos eivät niin halua: heillä riittää ihan kotimaan kamaralla tutkittavaa vaikka eliniäksi! Nyt täytyy vain äkkiä purkaa näitä kokemuksia tänne blogin puolellekin ennen kuin unohtuvat :)

      Poista