Colorado ja ihana Boulder

Vuoria, preeriaa, huikeita näköaloja ja 300 päivää auringonpaistetta vuodessa – Colorado todellakin on ulkoilijan paratiisi.

Meidän Kalifornian road trippimme tuli lopulta päätökseensä, kun suuntasimme Vegasista Coloradoon parin viikon mittaiselle huilitauolle. Jatkuva paikasta toiseen liikkuminen tarjoaa toki elämyksiä toinen toisensa perään, mutta on myös omalla tavallaan kuluttavaa ja niinpä pysähtyminen ja yhdessä majapaikassa pitäytyminen alkoi tässä vaiheessa tuntua enemmän kuin hyvältä idealta. Colorado tarjosi tätä varten loistavan mahdollisuuden, sillä nähtävää Kalliovuorten taitekohdassa sijaitsevassa osavaltiossa piisaa.Me majoituimme Denverissä Highlandsin alueella, mikä osoittautui nappivalinnaksi ihan vahingossa. Tykkäsin ihan mielettömästi! Alue on rauhallista, söpöä ja jotenkin myös aika boheemia. Me löysimme onnekkaasti kuin sattuman kaupalla sopivan hintaisen Airbnb-majoituksen vanhasta omakotitalosta, jota asutti kaksi nuorta taiteilijatyttöä koirineen.


Muuten pääkaupunki Denver ei silti osoittautunut suosikikseni, vaan lemppari löytyi jostakin muualta. Jos joskus muuttaisin Coloradoon, kohdistuisi valintani sadantuhannen asukkaan pikkukaupunkiin osavaltion keskellä: Boulderiin. Sinne teimme ensimmäisen Coloradon retkemme ja ihastuin heti.

Ensimmäisenä paikassa pisti silmään polkupyörien ja polkupyöräliikkeiden määrä, sitten lukuisat lenkkeilijät. Vierailumme osui viikonloppuun ja vaikutti siltä kuin koko kaupunki olisi lähtenyt liikkumaan!

Boulderin läpi kulkee pitkin poikin eräänlaisia kevyen liikenteen reittejä, joita pitkin ihmiset lenkkeilevät ja pyöräilevät. Ja vuorille pääsee hetkessä! Parhaimmillaan vuoristoreitit lähtevät melkeinpä tonttien takapihasta. Boulder onkin todellinen aktiiviliikkujan mekka ja siellä kuulemma asuukin koko Yhdysvaltojen hoikimmat ihmiset.Sinne vuorille mekin tietysti suuntasimme kuten ilmeisesti kaikki muutkin kaupungissa tuona viikonloppuna, sillä tungosta riitti. Ei sinänsä ihme, sillä patikointireitti Flatirons-vuorelle alkaa kätevästi melkein kaupungin keskustasta.

Olimme alun perin ajatelleet kavuta Royal Archille lähelle Flatironsin huippua. Matkaa olisi kertynyt yhteensä vain noin viisi kilometriä, mutta nousua siitä olisi lähes puoli kilometriä, auts! Helle sattui tuona päivänä olemaan aivan järjettömän paahtava ja meillä oli liian vähän vettä mukana – hetken pohdiskeltuamme jätimme siis ylös kapuamisen tällä kertaa muille ja valitsimme helpomman vuoren rinnettä kiertelevän patikkareitin.Matkalla bongasimme kaupungin nimeen sopivasti istuvan boulder-kiipeilijän. Aika hurjaa, ettei kuvan tytöllä todella ollut minkäänlaisia turvavaljaita! Kieltämättä menoa katsellessa itselläkin alkoivat sormet syyhytä kiipeilyseinille – viimeksi olemme päässeet kiipeilemään Suomessa, nyyh.Maisemat reitillä olivat todella kauniit ja se oli muutenkin sopivan helppo hellepäivän kävelyyn. Näkymien ihastelun lisäksi piti tosin välillä pysähtyä pelaamaan vähän Pokémon Go:ta... Olen ollut vähän katkerana siitä, etten ole juurikaan voinut shoppailla täällä Amerikan matkaosuudella, kun reissua on vielä jäljellä eikä rinkasta löydy liikaa tilaa. Sain kuitenkin sentään napattua itselleni sen ainoan Pohjois-Amerikasta löytyvän Pokémonin, ja tällä kertaa on kaiketi tyydyttävä tähän tuliaiseen.
Kaiken kaikkiaan Colorado teki meihin kohteena hyvin nopeasti vaikutuksen eikä vähiten Boulderin ansiosta. Colorado onkin aivan täydellinen kohde matkailijalle joka janoaa päästä näkemään kauniita maisemia ja nauttii ulkoilusta, patikoimisesta sekä luonnosta ympärillään.4 kommenttia

 1. Boulder onkin tuttu paikka Globe Called Home -blogista ja se kuulostaa todella mahtavalta paikalta. En yhtään ihmettele, että ihastuitte siihen. Pitää ehdottomasti päästä joskus käymään siellä jonkin roadtripin yhteydessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi herttainen paikka! :) Ja Jennin blogi olikin kovassa kulutuksessa ennen meidän Coloradon reissua.

   Poista
 2. Tuonne mäkin joskus haluan! Boulder on tuttu jostain muustakin kuin boulderoinnista, mutta en nyt saa päähäni mistä.. Jostain kirjasta tai TV-sarjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voi hyvin olla mutta en kyllä keksi tai osaa yhdistää! Ainoa, josta mulle paikka oli etuudestaan tuttu, on tosiaan tuo yllä mainittu Globe called home -blogi :) Colorado on tosiaan huikea matkakohde eikä se rajoitu pelkästään Boulderiin!

   Poista