Jurassic Parkin tunnelmissa – Fern Canyon

Redwoodin kansallispuistosta löytyy piilotettu aarre: usvainen, saniaisten peittämä kanjoni.

Oikeasti paikka ei ole ihan niin salainen kuin voisi ajatella, sillä täällä on filmattu eräs Jurassic Parkin kakkososan kohtauksista. Kanjoni henkiikin täydellisesti elokuvan tunnelmaa saniaisten peittämine seinineen ja kosteine ilmastoineen.


Paikan mystinen tunnelma on kerrassaan ainutlaatuinen: melkein kuin olisi astunut menneeseen maailmaan. Muualla kansallispuiston alueella päivän aikana pilkahdelleesta auringosta ei ollut retkellämme tietoakaan, vaan kanjonin peitti sakea ja kostea usvaverho.

Patikointireitti johtaa pitkälle kanjonin syvyyksiin roikkuvan saniaispuutarhan keskelle ja koko kävelymatkan sitä melkein odottaa: jospa seuraavan nurkan takaa löytyisi sittenkin dinosaurus. Vihreä saniaisverho laskeutuu kapean kanjonin seinämillä koko matkan pituudelta ja ylhäältä tihkuva vesi valuu kauniina suihkuina kasvien väleissä.Saniaiskanjoni löytyy Redwoodin kansallispuistosta helposti ajamalla hwy 101:stä pitkin ja kääntymällä päällystämättömälle Davison Roadille. Loppupään ajomatka on pölyinen ja töyssyinen, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Me kävelimme niin pitkälle kanjoniin kuin suinkin pääsimme ja olisimme mieluusti jatkaneet vielä paljon kauemmasikin.

8 kommenttia

 1. Voin melkein jo kuulla korvissani dinosaurusten askelten töminän! hieno paikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä :D Oli kyllä tosiaan kaunis ja erikoinen paikka!

   Poista
 2. Näyttääkin ihan siltä että tuolla vois jokin dino töpöstellä menemään :D Todella erikoinen saniaiskasvusto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, mä en ole missään muualla maailmassa vielä törmännyt vastaavaan!

   Poista
 3. Jotain ikiaikaista tuosta paikasta välittyy kuvienkin perusteella. Juuri tuollaisista paikoista mä tykkään, varmasti käyn tuolla jos noilla kolkilla joskus reissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla oli kyllä ihan oma tunnelmansa! Tosi erikoinen paikka ja vähän erilainen patikkareitti kuin yleensä - tykkäsin :)

   Poista