Maisemia matkan varrelta: Red Rock Canyon

Jenkeissä luonnonpuistoja riittää ja halutessaan jopa Las Vegasin lomalla pääsee vaeltamaan. Red Rock Canyon on punakivistään tunnettu luonnonsuojelualue reilun parinkymmenen kilometrin päässä Vegasista. Se on mahtava kiipeily- ja vaelluskohde etenkin näin talviaikaan, kun ilma on raikasta. Meistä ei ollut Nevadan kesähelteessä vaeltajiksi, mutta tsekkasimme paikan autosta käsin matkalla Flagstaffiin ja Grand Canyonille.

Sisäänpääsy taisi olla kymmenen dollaria (me pääsimme sisään kansallispuistokortilla) ja puisto on helposti kierrettävissä myös autolla  tämä erikoinen ominaispiirre yhdistää melkein kaikkia amerikkalaisia kansallispuistoja, joissa olemme vierailleet.

Alue on kaunis ja siellä vaeltaisi mieluusti pidempäänkin, jos se sijaitsisi jossakin muualla kuin Nevadan pätsissä.

Voi olla, että Grand Canyonin näkemisen jälkeen nämä vaatimattomammat punakivimaisemat eivät olisi tuntuneet enää missään, mutta me käväisimme paikan päällä sopivasti ennen kanjonivierailua. Jos vierailee Vegasin alueella ja kaipaa muutakin ajanvietettä kuin uhkapelit, juhliminen ja viihde, tarjoaa Red Rock Canyon näille oivan vaihtoehdon.


2 kommenttia

  1. Jos sinä haluaisit Norjaan, niin minä kyllä voisin käydä tuolla suunnalla! Olen ollut Kaliforniassa vuonna 1997, eli olisi jo todellakin aika palata, ja käydä katsastamassa samalla nuo kansallispuistot, joissa emme tuolloin käyneet lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kannattaa! Amerikan luonnonpuistot ovat kyllä aivan huikean hienoja :)

      Poista