Road trip jatkuu: Sumuinen Pohjois-Kalifornia

Lepäiltyämme pari viikkoa laakereillamme Coloradon uskomatonta luontoa ihaillen oli aika jälleen liikahtaa eteenpäin. Alunperin olimme ajatelleet viettää Coloradossa kokonaisen kuukauden, mutta kesäsesonkiaikaan osavaltion vuokra-autotilanne oli naurettavan heikko niin menopelien saatavuuden kuin hintojenkin suhteen. Auton pidempiaikainen vuokraaminen olisi heiluttanut matkabudjettia uhkaavasti kun taas autottomuus Denverissä tuntui hankalalta sekin. Ja kun maailma kutsuu, on siihen huutoon vaikea olla vastaamattakaan.

Kaikkein mieluisin vaihtoehto olisi ollut vuokrata auto ja ajaa sillä Coloradosta Kaliforniaan samalla matkan varrella olevia luonnonihmeitä hämmästellen, mutta tämä olisi tullut kaikenlaisien vuokraamiseen liittyvien kiemuroiden takia aivan liian kalliiksi. Joten lentokone alle ja takaisin San Franciscoon: suuntana edellisellä road tripillä näkemättä jääneet Kalifornian pohjoisosat.


Ja kylläpä vaan olenkin iloinen, että palasimme, vaikka Colorado silkkaa rakkautta olikin. Matkamme kokonaiseitti ei ehkä ole kaikkein loogisin ja jos nyt voisin tehdä toisin, aloittaisin reissun ensin Kalifornian pohjoisosiin tutustuen, koukkaisin Yosemiten kautta Big Suriin, ajaisin alas aina Los Angelesiin asti ja sieltä sitten vielä Las Vegasiin ja Grand Canyonille. Ja sitten vasta Coloradoon. Nythän tämä sama reitti tuli tehtyä, mutta hieman epäloogisemmassa järjestyksessä vain. Pääasia kuitenkin, että kaikki tuli nähtyä sillä Pohjoisella Kalifornialla on aivan mielettömiä elämyksiä tarjottavanaan! Kirjoittelen blogin puolelle lähipäivinä Redwoodin kansallispuistosta, Lassen Volcanicsta ja siitä, kuinka emme yksinkertaisesti voineet vastustaa Yosemiten kutsua.

Kuten postauksen kuvista näkyy, oli sää tällä kertaa kovin erilainen kuin matkamme aikaisemmalla road trip -osuudella. Kalifornian rannikko on siitä erikoinen paikka, että koskaan ei oikein voi olla varma, millaista keliä tänään on tarjolla. Ensin on lämmintä ja aurinkoista ja meri välkehtii sinisyyttään, mutta jo seuraavassa hetkessä taivas onkin sumun ja pilvien peittämä, kylmä viima ottaa luihin ja ytimiin saakka ja meri on yhtä harmaa kuin taivaskin.Nämä erilaiset sääilmiöt ovat kuitenkin hienoja ja me olimme siitä onnekkaita, että saimme kokea molemmat ääripäät. Pacific Highwayn ensimmäisellä osuudellamme meitä suorastaan hemmoteltiin auringolla siinä missä nyt saimme ihmetellä sumumassoja, jotka ottivat meidät viileään syleilyynsä.

Ja mikä parasta, kun riittävästi ajaa, saattaa edestään hyvinkin löytää vaikkapa tällaisen näyn:
6 kommenttia

 1. Pilviä ja majakka, nyt kolahti! Aivan huikeita kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä en oo mikään valokuuvajaihme ja aika usein näiden kuvien jukasemisen kanssa tulee vähän kamppailtua. Etpä siis varmasti tiedäkkään miten rohkasevaa on saada tällanen kommentti JUST sulta. Kiitos! <3

   Poista
 2. Oon ihan liekeissä näistä sun Jenkkilän postauksista! Reilun kuukauden päästä reissu samoille suunnille ja näistä on kyllä saanu ihan mielettömästi inspistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla - ihanaa, että jätit tän kommentin! Ihan parasta, jos joku näistä höpötyksistä innostuu. Mä jään odottamaan sun reissua ja postauksia sieltä, että voin sitten kaiholla muistella meidän omaa matkaa taas :)

   Poista
 3. Mä palasin noin viikko sitten San Franciscosta, jossa olin ensimmäistä kertaa (ja koko USAssakin), niin kyllä vaan se kelin vaihtelu huvitti. Joka päivä takki oli päällä, mutta kyllä sen sai joka päivä myös riisua.
  Niin ylempään kommenttiin liittyen, upeitahan kuvia tämä blogi on täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö ollut ihan hullua! :D Me tavattiin yksi siellä sillan toisella puolella asustava pariskunta ja he kertoivat, että ihan aina saa kyllä harrastaa kerrospukeutumista. Useinhan se tuntui menevän vielä niin, että jos SF on aivan sumun peitossa niin silti sillan toisessa päässä saattoi paistaa kirkkaalta taivaalta :)
   Ja voi kiitos kehuista - mulla on selvästi aika kova itsekritiikki näiden kuvien suhteen, kun nää kommentit niistä jaksaa kyllä kovasti hämmästyttää ja ilahduttaa ihan joka kerta.

   Poista