Lake Tahoe ja yksi ei niin onnistunut päiväretki

Kun on ollut tien päällä jo pitkään, ei ihan jokaista retkeä jaksa niin kovin tarkasti suunnitella. Välillä on kiva vain kääntää auton nokka kohti kohdetta ja ajella katsomaan, mitä paikan päältä löytyy. Niin kävi myös Lake Tahoen retkellämme: lähdimme vain ajamaan järveä kohti ilman sen kummempia suunnitelmia päivän kulusta. Mieheni oli joskus aikoja sitten merkinnyt Google Mapsiin muistiin Vikings Holm -nimisen paikan, mutta meillä kummallakaan ei ollut mitään hajua siitä, mistä oli kyse. Koitin googlettaakin, mutta verkko ei tälläkään kertaa ollut armollinen. Niinpä suuntasimme paikan päälle sokkona ihmettelemään, mistä on kyse.

No eihän se ihan putkeen mennyt. Vikings Holmille päästäkseen auto piti jättää vuoren rinteelle ja siitä haikkailla alas järvelle. Ei siinä mitään, tästähän me tykätään! Ainoa vaan, että se trekkailureitti olikin pitkä, leveä, paahteinen ja pölyinen hiekkatie ylhäältä alas asti - ei kovinkaan kiva käveltävä siis.


Ikuisuudelta tuntuneen mutta oikeasti ei niin kovin pitkän reippailun jälkeen pääsimme vihdoin alas asti, missä selvisi, että Vikings Holm on keskiaikainen skandinaavinen kartano. Ja niin mahdottoman epäkiinnostava! :D Siis alueella ei ollut kertakaikkiaan mitään, mistä olisimme jaksaneet innostua. Eli ei kun kapuamaan se nälkävuoden mittainen hiekkatie takaisin parkkipaikalle, tällä kertaa tietysti ylämäkeen. Mikä Via Dolorosa!

Lake Tahoe ja sen alue itsessään on kyllä oikein kaunis. Valtava järvi levittäytyy sekä Nevadan että Kalifornian osavaltioihin ja sitä reunustavat pienet kaupungit ja lomakylät. Ilmasto alueella on miellyttävä: kesät ovat kuivia ja lämpimiä siinä missä talvella lunta tulee reippaasti ja laskettelurinteet ovat auki pitkälle kevääseen. Tahoe-järvi onkin mainio lomakohde mihin vuodenaikaan tahansa.Kun kerran olimme autolla liikenteessä, päätimme ajaa koko järven ympäri – aikaa tämä ottaa noin kaksi tuntia. Harmillisesti lähes kaikille rannoille ja parkkipaikoille on kymmenen dollarin sisäänpääsymaksu, mutta vähän vaivaa näkemällä löytyy myös sellaisia paikkoja, joista rantaan pääsee maksutta.

Jos satut lähistölle, suosittelen vähintään käväisemään järvellä. Alueella on runsaasti hyviä patikkareittejä, joten jos ne kiinnostavat älä tee niin kuin me, vaan tutustu mahdollisuuksiin etukäteen ja poimi parhaat päältä.


4 kommenttia

 1. Kaunista! Olen itse ollut tuolla joskus vuosia sitten talviaikaan ja silloin oli ihan erilaiset maisemat

  VastaaPoista
 2. Mä mietinkin kun tuolla ajeltiin, että olisi huikeaa nähdä tuo talvella silloin, kun alueella on lunta. Tahoe-järvi ei taida talvisin kai edes jäätyä, eli siellä on varmaan hirmu nättiä silloinkin :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Lake Tahoe <3 Mutta mietin, että en ole koskaan maksanut yhdellekään rannalle siellä :O Hui, olet sattunut löytämään maksulliset parkkipaikat jostain. Me käydään usein Tahoella, välillä kesällä ja välillä talvella. Ja mentiinpä me siellä South Lake Tahoella naimisiinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on outoa! Olisiko se voinut olla joku pahimman sesonkikauden hullutus? Me nimittäin pyrittiin kolmelle eri paikalle, mutta niihin kaikkiin meiltä pyydettiin kymmenen dollarin maksua ja se on kyllä vähän liikaa, kun kyseessä olisi kuitenkin ollu vain lyhyt pyörähdys. En tosiaan tiedä, miksi näin.

   Poista