Pai on Thaimaan rennoin ja sympaattisin hippikylä

Kun on pitkään aloillaan yhdessä paikassa työskentelemässä, alkaa elämä helposti asettua arkisiin uomiinsa oli sitten missä päin maailmaa tahansa. Me havahduimme noin viikko sitten siihen, että päivät Chiang Maissa ovat alkaneet jokseenkin kangistua kaavoihinsa ja noudattelevat tuttuja ratoja jo vähän liiankin tarkasti. Toistuvia rutiineja rikkoaksemme päätimmekin ottaa auton alle ja lähteä viikonloppureissulle Paihin. Idea osoittautuikin mitä mainioimmaksi, sillä tuo pikkuruinen hippien valtaama vuoristokylä on todella miellyttävä paikka, eikä vähiten luontonsa puolesta!

Pai sijaitsee vain noin 130 kilometrin päässä Chiang Maista, mutta matka ottaa autolla silti kolmisen tuntia, sillä eteneminen mutkikkaalla vuoristotiellä on melkoisen hidasta. Serpentiinitie kiemurtelee kiemurtelemistaan ja yhteensä matkan varrella onkin huikeat 762 mutkaa – joku todella siis ON laskenut ne! En yleensä kärsi matkapahoinvoinnista, mutta tämä tie saa monen paatuneemmankin autoilijan vatsan kiertämään. Niin myös minun, ja menomatka sujuikin jokseenkin vihreissä tunnelmissa muutoinkin kuin maisemien osalta.


Pai on kuin maalaisversio Bangkokin reppureissaajien pesittämästä Khao San Roadista, mutta näin kovimman turistisesongin ulkopuolella se oli silti juuri sopivan rauhallinen omaan makuuni.

Itse kaupunki on melko pieni ja sen tarjontaan on helppo tutustua kävellen – päästäkseen tutustumaan myös lähiympäristöön kannattaa kuitenkin harkita skootterin vuokraamista.

Ehdottomasti kauneimmillaan Pai onkin juuri silloin, kun kylästä lähtee pois kiertelemään ympäröivää maaseutua. Keskustan ulkopuolella viljelykset levittäytyvät lähes silmän kantamattomiin ja maisema on etenkin näin sadekaudella uskomattoman vehreä. Taustalla kohoavat vuoret ovat kuin piste iin päälle.

Varsinaisia nähtävyyksiä Paissa ei kauheasti ole ja aika siellä kuluukin rennosti elellessä ja hetkestä nauttiessa. Retkiä voi tehdä läheisille vesiputouksille, kuumille lähteille tai Pain pienelle kanjonille, joka oli ehdottomasti oma suosikkini alueen luonnonihmeistä. Sen kapeita harjanteita pitkin olisi tehnyt mieli seikkailla vaikka kuinka pitkälle.
Paissa on kokoonsa nähden paljon ravintolatarjontaa ja lisäksi kaupingistä löytyy useita omaperäisiä ja boheemeja kahviloita. Illalla pääkadun täyttävät markkinakojut, joista voi ostaa matkamuistoja ja maistella paikallisia herkkuja. Kaupunki tarjoilee kävijälleen lukuisine pikkupubeineen ja musiikkiklubeineen myös tunnelmallista yöelämää.

Pari päivää Paissa riitti meille hyvin, mutta helposti siellä olisi viihtynyt pidempäänkin ihan vain tätä ihmiseloa ihmetellen. Itseni Pai sai ihastumaan Pohjois-Thaimaahan entistä syvemmin: mitä sitten, että merimaisema puuttuu kun saa ihailla tuollaisia vuoristojonoja?

10 kommenttia

 1. Hei, mikäs nyt on parempi nähtävyys kuin vesiputoukset tai kuumat lähteet, ei varmasti mikään! :D Ehkä minunkin pitäisi laajentaa pohjoisilta tai nyt siis arktisilta vuorilta trooppisille vuorille, näyttää aivan ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ihan totta puhut. Mun olisi pitänyt täsmentää tekstissä vielä, että nuo Pain putoukset on melkoisen vaatimattomia ja oikeastaan nuo kaikki luetellut on melkein päivässä parissa kierretty :) Mutta jos pidemmän aikaa viihtyy, on tuolla toisaalta mm. loistavat vaellusmahdollisuudet!

   Poista
 2. Näyttää kyllä kauniilta! Monet on kehuneet Pohjois-Thaimaata sen verran, että se kiinnostaisi itsekin nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos tänne asti eksyy :)

   Poista
 3. Mä oon kuullut enemmän tai vähemmän villejä huhuja siitä että Paihin matkustetaan vaan huumeiden perässä, mutta kuvista päätellen sieltä löytyy muutakin! Toi kanjoni näyttää ihan super sympaattiselta :D Mua harmittaa vieläkin se että jouduin viime vuonna keskeyttämään mun kaakkois-Aasian reissun ennen aikojaan enkä ehtinyt pohjois-Thaimaaseen saakka mut ensi kerralla sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän siellä niitäkin vissiin aikalailla liikkuu niin kuin oikeastaan vähän kaikissa näissä reppureissaajien eniten suosimissa Aasian kohteissa. Sellaistakin kuulemma tuolla tapahtuu, että paikalliset kauppaa turisteille huumeita ja poliisit ratsaa pian sen jälkeen. Maksamalla poliiseille pääset pälkähästä ja poliisi jakaa tuotot myyjien kanssa. Kätevää eikö? ;) Me ei itse näin lyhyellä visiitillä ehditty pahemmin törmätä noihin hommiin ja varmaan räikeämmin se näkyy muutenkin kuumimpaan sesonkiaikaan, kun porukkaa on paljon enemmän..Mutta joo, on siellä muutakin ja mä kyllä tykästyn tähän Pohjois-Thaikkulaan aina vain enemmän!

   Poista
 4. PAI - Hippien märkä päiväuni : )

  Olimme Chinag Maissa ja Paissa jouluna 2012 tai jotain. Todellakin tiellä on ainakin 762 mutkaa. Paikka oli ihan jees, mutta ei siitä mitään suosikki paikkaa mielle tullut. Chiang maihin taas voisi palata koska tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että meillä kokemukseen vaikutti aika paljonkin tuo hiljainen ajankohta sekä se, että tämä oli vähän tällainen pako perusrutiineista, joita ehdittiin jo kuukaudessa taas aika hyvin ruveta tutussa kohteessa toistamaan päivä toisensa jälkeen. Mutta meillä oli kyllä ihan tosi kiva viikonloppu! Chiang Mai nyt on tietysti aina Chiang Mai <3

   Poista
 5. Sait pikkukylän kuulostamaan niin kutsuvalta, et oli pakko tsekkaa missä se tarkalleen sijaitsee. ;D

  VastaaPoista