Paras paikka Thaimaassa – Viisi syytä ihastua Chiang Maihin

Pitkän reissaamisen jälkeen olemme olleet jo hetken aloillamme tekemässä töitä, suorittamassa opintoja ja tasapainottamassa talouttamme Thaimaassa  ja mikäpä tähän tarkoitukseen olisikaan parempi paikka kuin edullinen ja ihana Chiang Mai. Se onkin yksi ehdottomia suosikkejani Thaimaan lomakohteista.

Myönnettäkööt, että Amerikan huvittelureissumme jälkeen suhtauduin jopa epäileväisesti siihen, jaksaisinko taas Thaimaan vilskettä ja härdelliä, mutta nuo huolet osoittautuivat nopeasti turhiksi. Erityisesti Chiang Maista on tullut meille vuosien mittaan jo niin tuttu, että tänne saapuessa tuntuu melkein siltä kuin olisi kotiin tullut.

Tässä viisi syytä, joiden ansiosta jaksan ihastua Chiang Maihin kerta toisensa jälkeen uudestaan.

1. Rento tunnelma

Chiang Mai on tunnelmaltaan aivan erilainen kuin mikään muu näkemäni kohde Thaimaassa. Se on eläväinen opiskelijakaupunki, jossa reppureissaajia ja maahanmuuttaneita digital nomadeja riittää. Turismi ei täällä ole läheskään yhtä räikeää kuin Etelä-Thaimaan vilkkailla lomasaarilla ja hyvä niin. Paikallisetkin ovat täällä ystävällisempiä, kun eivät ole vielä kyllästyneet örveltäviin turisteihin.

Erityisesti mieleeni on trendikäs Nimmanhemin Roadin alue, jossa pääsee ihmettelemään kaupungin modernia sykettä sekä nauttimaan ihanista kahviloista ja ravintoloista. Myös etätöiden tekeminen Chiang Maissa on erityisen helppoa, sillä viihtyisiä ja toimivia etätyötiloja riittää!

Oikeastaan täältä puuttuu vain meri, jota toisinaan sisämaassa pitkään pyörittyäni alan kaipaamaan. Toisaalta Chiang Mai ei olisi rantakohteena sellainen kuin se on nyt: merenrantakaupunkina se olisi todennäköisesti vain yksi turistirysä muiden joukossa.

2. Thaimaan paras kahvilakulttuuri

"Chiang Mai is the Coffee Capital of Thailand", kuten erään suosikkilounasravintolamme omistaja kaupunkia kuvaili. Välillä tuntuu, että hyvää kahvia saa Chiang Maissa joka nurkalta ja jopa minä, joka normaalisti tyydyn jäälatteen ymmärän, että täällä kahvi todellakin on harvinaisen hyvää.Chiang Main kahvilat ovat miellyttäviä tapaamispaikkoja ja monessa niistä voi käydä halutessaan tekemässä töitäkin. Jos satut mestoille, maistele kahveja ainakin Akha Ama Coffeessa ja Ristr8tto Labissa!

3. Herkullinen ruokaPohjois-Thaimaassa syödään paljon ruokaa, jota saattaa olla jopa välillä vaikeaa muualta maasta löytää – ainakaan yhtä herkullisena. Kaikkein kuuluisin pohjoisen erikoisuuksista on Khao Soi, Thaimaan maukkain nuudelisoppa ja oma tämänhetkinen suosikkiruokani.

Chiang Maissa myös kasvissyöjää hemmotellaan ja kaupungista löytyykin useita erinomaisia kasvisruokaravintoloita. Kokeile kaupungissa ollessasi esimerkiksi Anchania ja Bamboo Beetä. Näissä ravintoloissa sitä lihaa ei todellakaan annokseensa kaipaa!

4. Miellyttävä ilmasto

Pohjoisessa Thaimaassa ilma on muuta maata viileämpi, raikkaampi ja lempeämpi, mikä voi etenkin pidemmillä vierailuilla olla jopa helpotus. Kylmimmällä kaudella säät saattavat viilentyä niin, että ulkona tarvitsee jopa takkia!

Keväällä tosin kannattaa ehkä suunnata muualle kuin Chiang Maihin, sillä silloin täällä on tukalan kuuma eivätkä paikallisten maanviljelijöiden ilmaa saastuttavat kaskeamispuuhat auta tilannetta lainkaan – helmikuusta toukokuuhun kaupunki saattaakin olla todella tuskaisa paikka asua.

Lisää aiheesta: Elämää saastepilvessä

5. Pohjois-Thaimaan upeat maisemat

Chiang Maissa on helppo ottaa skootteri tai prätkä alle ja hurauttaa ihastelemaan upeita maisemia. Lähes 600 kilometriä pitkä Mae Hong Son loop tarjoaa huikeat puitteet road tripille, mutta lyhyempiäkin reittejä löytyy.


Hurauta katselemaan auringonnousua Doi Inthanonille tai vieraile vaikkapa paikallisissa vuoristökylissä. Chiang Main alueen vuoret, joet, kuumat lähteet ja vesiputoukset tarjoavat reippaasti nähtävää aktiviteetteja janoavalle matkailijalle.

Lisää aiheesta: Auringonnousu Doi Inthanonilla ja Prätkäretki Naniin

23 kommenttia

 1. Chiang Maista en ollut koskaan kuullutkaan, mutta jos olen sinne päin maailmaa lähdössä, niin pitääpä pistää tällainen paikka muistiin! Kuulostaa todella kivalta kaupungilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ihan tosi erilainen paikka kuin mitä vaikkapa Etelä-Thaimaasta löytyy. Puolensa molemmissa ja siksi suosittelenkin vähän kiertelemään laajemmin, jos tänne asti eksyy :)

   Poista
 2. Muistilistaan menee täälläkin! Vähän nyt nimittäin Aasia kiinnostaisi, ja mietin, mistä olisi hyvä aloittaa. Mulle tulee Thaimaasta mieleen vähän juuri sellainen Petri Nygårdin Selvä päivä -videon meininki, mutta se ei selvästikään ole koko totuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän ihan täysin, koska täällä on oikeasti sekin puoli - valitettavasti. Mutta kun vähän jaksaa nähdä vaivaa ja kaivaa, löytyy täältä oikeasti ihan tosi kivoja ja tuoreitakin paikkoja, eli siinä mielessä voin kuitenkin suositella!

   Poista
 3. Olin jo myyty, mutta kaipaisin kyllä rantaa lomillani. Tuonne voisi tosin mennä jostain rantakohteesta käsin vaikka pariksi päiväksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän ihan täysin. Me ollaan kerran tehty niin, että reissattiin kolme viikon lomalla ensin pohjoiseen Chiang Maihin viikoksi ja sen jälkeen vielä pariksi viikoksi paratiisirannoille löhöilemään - toimi oikein hyvin!

   Poista
 4. Moni kehuu ja lähes ylistää Chiang Maita. Siksi minäkin siellä muutaman päivän pari vuotta sitten vietin. Ehkä olin liian lyhyen aikaa tai pyörin väärillä kulmilla, koska mitään wau-efektiä se ei minussa aiheuttanut. Mutta mukavaahan siellä oli. Jos joskus vielä sinne päädyn, pitääpä muistaa tutustua myös ympäröivään luontoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itseasiassa tullut siihen tulokseen, että Chiang Mai sopii erityisen hyvin juuri tällaiseen vähän pidempään oleiluun - silloin nämä postauksessakin esiin nostamani asiat alkavat oikeasti merkitä enemmän. Kun on pitkään samassa paikassa työskentelemässä, on kivaa että kohteesta löytyy hyviä työtiloja, kahviloita, rafloja jne ja että se yleinen meininki on mukavaa ja välillä voi lähteä tuulettamaan aivoja lähiseuduillekin. Moniin muihin Thaimaan kohteisiin verrattuna tää on juuri noista syistä täydellinen paikka, mutta kaikkialla on tietysti puolensa :)

   Poista
 5. Maisemat näyttävät kauniilta ja kokemisen arvoisilta, mutta Koh Lantaan ihastuneena (joka lienee edelleen yksi rauhallisimmista turistirysistä) jotenkin en vaan voi ajatella Thaimaata ilman merta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ymmärrän täysin sillä kyllä mäkin merestä tykkään :) Ne on oikeasti vähän kuin kaksi eri maailmaa, nuo rantakohteet ja sitten nämä Pohjois-Thaimaan seudut.

   Poista
 6. Meillä oli vakaat suunnitelmat viipyä hetkie Chiang Maissa ja majoituskin olisi järjestynyt brittiläis-thaimaalaisesta kodista, mutta harmillisesti suunnitelmat menivät lennosta uusiksi. Pieni kipinä kuitenkin jäi, koska oon kuullut niin monen kehuvan paikkaa juurikin tuon rauhallisuuden vuoksi. Itselläni ei ole enää pienintäkään tarvetta tai kiinnostusta lähteä Etelä-Thaimaan saaria kiertämään, mutta pohjoinen kyllä houkuttelee! Jospa vielä sinnekin eksyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, sääli! Toivottavasti vielä joskus pääsette :) Jos niin käy, niin voin todellakin suositella Chiang Maita ja sen lisäksi kannattaa kyllä tehdä jokin kansallispuistovierailu (esim. Khao Yai) täällä pohjoisessa. Mä kyllä tykkään niistä saaristakin :)

   Poista
 7. Näyttää hienolta. Olen itsekin pohtinut, että jos ja kun Thaimaaseen vielä menen, voisi enemmän kierrellä maassa. Eikä vain jumittua etelään. Koko Aasia kiinnostaa, voisi kiertää eri maissa pidemmän aikaa. Työssä käyvän on vaan vaikea irrottautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano - kyllä tämä täällä reissaaminen oikeastaan vaatii sen pidemmän ajan, jos haluaa oikeasti kierrellä. Mäkin olisin voinut tosi mieluusti käydä reissaamassa paljon useammassakin Aasian kohteessa tällä matkallamme, mutta kun teemme töitä täällä tien päällä, se jatkuva siirtyminen ja paikasta toiseen matkaaminen ei oikein samalla tavalla onnistu. Mutta Aasiassa on upeita kohteita, joten toivottavasti vielä joskus pääset tänne asti!

   Poista
 8. Itseä kiinnostaa Thaimaassa yksi asia ylitse muiden ja se on ruoka. Tai no on yksi, joka vieläkin enemmän ja se on tulinen ruoka :-) Voisi olla kyllä hieno kokemus tämä Chiang Mai, en ole ollut kuin turisteille suunnatuissa kohteissa aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Thaimaassa on aivan mahtava ruokakulttuuri ja tulisuuttakin löytyy! Chiang Mai voisikin kyllä siinä mielessä sopia sulle, vaikka kyllähän sielläkin meitä länkkäreitä on aikalailla - monet tosin enemmän tai vähemmän pitkäaikasesti asettuneina.

   Poista
 9. Kuulostaa erittäin hyvälle! :) Seuraavana onkin vuorossa Thaimaa ja sen lähistöt niin pitääpäs ehdottomasti laittaa paikka listalle ;) Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä myös Pohjois-Thaimaassa! Chiang Mai, Pai ja Khao Yain kansallispuisto kaikki visiitin arvoisia :)

   Poista
 10. Chiang Maista on kuullut kyllä vaan hyvää blogien kautta. Sitä on hehkutettu tosi paljon. En ole Thaimaassa koskaan käynyt, mutta aion kyllä Chiang Maihin ehdottomasti sitten, kun Thaimaan aika tulee. Toivottavasti on hypen väärti! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on aika suosittu etenkin diginomadien keskuudessa. Ainakin luvassa on vähän erilaista Thaimaata, iski paikka sitten siihen omaan matkailuhermoon tai ei :)

   Poista
 11. Ihanaa että kirjotit Chiang Maista, oon menossa sinne muutaman viikon päästä ja hajoan innostuksesta <3

  VastaaPoista
 12. Etsiskelen juuri sopivaa etätyökohdetta ja päädyin tälle blogisivullesi. Kuulostaa todella hyvältä kaikin puolin tämä Chiang Mai! Kiitos hyvästä infosta.
  Oliko täällä hyvä nettiyhteys kaikissa etätyöpaikoissa? Lähinnä mietityttää, miten onnistuu Skypen yli pidettävät palaverit?
  Ja minkälaiset asumiskustannukset olisivat kuukaudessa suunnilleen?
  Ja millä keinoin pääsee parhaiten käymän rannikolla? Mikä on siis paras matkustustapa Thaimaan sisällä?

  VastaaPoista