Yosemite vielä kerran

Enpä olisi viimekertaisen Yosemiten vierailumme jälkeen arvannut, kuinka nopeasti tulen sinne palaamaan, vaikka itse niin silloin lupasinkin. Kun road trippimme suunnitelmat sitten kuitenkin muuttuivat lennosta ja satuimme olemaan lähistöllä, oli helppo päätös palata tuohon palasen sydämestäni varastaneeseen kansallispuistoon vielä viimeiselle visiitille ennen Pohjois-Amerikan taakse jättämistä.

America the Beautiful -vuosipassin ansiosta vältimme sisäänpääsykustannukset ja suosittelenkin ehdottomasti harkitsemaan kortin hankkimista, jos suunnitelmissa on vierailla Pohjois-Amerikan matkalla useammassa kansallispuistossa.

Yosemite on erityisesti kesäaikaan melkoisen ruuhkautunut, mutta tällä kertaa saimme nauttia yllättävästä rauhasta. Käytimme Tioga Passin sisäänkäyntiä ja pääsimme sitä kautta helposti tutustumaan kansallispuiston itäisiin osiin, jotka ovat huomattavasti hiljaisempia kuin aiemmilla vierailuillamme valitsemamme reitit. Jos mielii vaeltaa rauhassa, kannattaakin ehkä harkita vierailua puiston näissä osissa.
Me teimme kevyen, vajaan kymmenen kilometriä pitkän vaelluksen, jossa yhdistimme kaksi patikkareittiä. Kiersimme ensin Dog Lake trailin ja sen jälkeen lähdimme kipuamaan Lembert Dome -vuorelle. Molemmat reitit ovat suhteellisen helppoja, vaikka jonkin verran nousua sisältävätkin.

Kannattaa saapua paikalle jo heti aamusta ja ehdottomasti pakata eväitä mukaan! Enpä nimittäin äkkiseltään keksi paljon parempaa lounaspaikkaa kuin nämä rauhalliset ja seesteiset maisemat. Ja saimmehan me taas lounasseuraakin...Eväiden mutustelun jälkeen lähdimme valloittamaan korkeuksissa kohoavaa Lembert Domea ja täytyy sanoa, etteivät maisemat pettäneet taaskaan. Ylhäältä avautuu aivan huikeat näkymät Tuolumnen niitylle sekä melkeinpä Yosemiten laaksoon asti.Tuolla korkeuksissa istuessani se alkoi taas hiipiä tajuntaan: ihan käsittämätön, pakahduttava onnellisuuden tunne. On tämä meidän maapallomme vain niin uskomattoman kaunis, että sitä on välillä melkein mahdoton käsittää. Ja kuinka onnekas olenkaan, kun olen saanut tämän mahdollisuuden päästä kokemaan näitä asioita aitiopaikalta! En voi kuin tuntea suurta kiitollisuutta.
Yosemitessa on paljon upeita paikkoja lyhyidenkin patikkamatkojen päässä, mutta etäisyydet puistossa ovat todella pitkiä ja niinpä siellä vierailulle kannattaa antaa aikaa. Yhdessä päivässä ehtii näkemään puistosta jo pieniä palasia, mutta parempaan tutustumiseen kannattaa varata ainakin 2-4 päivää. Itse en voisi olla tyytyväisempi siihen, että päätimme palata vielä viimeisen kerran.


Aiemmat postaukseni Yosemitesta löydät helposti täältä ja täältä.

22 kommenttia

 1. En ihmettele yhtään, että palasitte noihin maisemiin uudelleen. Mahtavia kuvia ja maisemia! Maapallolta löytyy toden totta ihan mielettömiä paikkoja!

  Mielettömän hieno tuo kuva, missä ihmiset kapuaa rinnettä ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Teija! Yosemite oli tosiaankin ihan huikea :)

   Ja kiitos - se ei ehkä ole teknisesti paras mahdollinen kuva, mutta jaksaa kyllä huvittaa mua senkin edestä... :D

   Poista
 2. Osaan niin samaistua tuohon! Mä juuri kirjoittelen postausta GIant's Causewaysta (jospa saisin sen huomiseksi valmiiksi), joka herätti mussa samoia fiiliksiä. Pakahduttavaa onnentunnetta siitä, kun maailma on niin kaunis. Mäkin kävin paikassa kahdesti, kolmannenkin kerran olisin voinut, jos aikaa olisi riittänyt. Luontokohteet onneksi näyttäytyvät erilaisina joka käynnillä, ja noinkin iso paikka on varmasti monen vierailun arvoinen. USA:n kansallispuistojen kiertäminen on kyllä hyvin korkealla mun bucket listilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, mä jään niin odottamaan sun postausta! :) Ja näinhän se on, että ei noista valtavista luontokohteista oikein ehdi nähdä näin lyhyillä vierailuilla kuin pienen viipaleen, vaikka ne ansaitsisivat paljon enemmän aikaa. Mulla todellakin on tämän reissun jälkeen bucket listillä USA:n kaikkien kansallispuistojen kiertäminen, olis niin siistiä päästä tekemään sitä vaikka matkailuautolla pidemmäksi aikaa!

   Poista
 3. Mielettömiä kansallispuistoja sielläpäin ja päätähuimaavia maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Pohjois-Amerikan luonto on todella kaunis. Kiitos kommentista Marre :)

   Poista
 4. Upeita maisemia ja hienot kuvat. Tuolla olisi ihanaa päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Kannattaa aivan ehdottomasti käydä Yosemitessa, jos joskus suunnittelet reissua tuonne suuntaan :)

   Poista
 5. Oih, aivan huikeita kuvia! Yosemiteen olisi täysi unelma päästä, mutta ehkä ensin opettelen kiipeämään. Sitten kansallispuistosta saa vielä enemmän irti, se kun on kiipeiljöiden keskuudessa kai ihan myyttisessä maineessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sunna! Kuulostaa ihan loistavalta suunnitelmalta. Mähän itseasiassa harrastan kiipeilyä (tai no oikeastaan lähinnä boulderointia), mutta en ihan vielä sillä tasolla, että olisin tuolla uskaltautunut kokeilemaan. Mietin kyllä moneen kertaan, että olisi kyllä aivan huikea kokemus päästä kiipeämään tuollaisessa paikassa ja toivottavasti vielä joskus sen teenkin... :)

   Poista
 6. Aivan mielettömän upeita kuvia ja maisemia. Yosemite nousi heti minunkin pakko päästä -listalle. Ja tällaiset luonnon ihmeiden aiheuttamat onnen tunteet on niitä parhaita! Kauniin luonnon ympäröimänä minäkin olen onnelllisimmillani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Todellakin vierailun arvoinen paikka. Koko Amerikan reissultamme Yosemite taisi olla kaikista näkemistämme paikoista se, joka teki suurimman vaikutuksen muhun :)

   Poista
 7. Yosemite on kyllä upea. Minulle tulee siitä aina Norja mieleen. Ihan hävettää sanoa, että meiltä hurauttaa sinne parissa kolmessa tunnissa, mutta eipä tule kovin usein käytyä. Syynä nimenomaan juuri tuo ruuhkaisuus. Siellä metsän keskellä tuntuu ihan hullulta istua ruuhkassa (kun meillä kotonakin se on päivittäistä) ja etsiä parkkipaikkaa. Jos olisi mahdollisuus mennä joskus keskellä viikkoa niin lähtisin oitis. Mutta olen suuri National Parks fani, joten hienoa, että päätitte käydä Yosemitessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän kyllä ihan täysin! Se oli ihan hirvittävän kaunis paikka, mutta mä en oikein osaa arvostaa tuollaista ihmisten määrää. Siksi tää viimeinen vierailu itäpuolelle olikin oikeastaan kaikkein paras, koska saatiin oikeasti olla ihan rauhassa. Maisemat eivät tietenkään olleet ihan niiiin huikeat kuin vaikkapa Galcier Pointilla, mutta silti aivan mykistävän kauniit. Musta tosin olisi älyttömän kiva käydä joskus kokeilemassa telttailua tuolla, josko sillä tavalla pääsisi vähän kauemmas siitä turistien armeijasta :)

   Poista
 8. Ihana kuva chipmonkista, mikähän sitten lienee sen oikea nimi.
  Me poikkesimme vaan päiväseltään autolla, joten eipä ihan noin ihania luontokuvia sillä reissulla kertynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä mietin ensin että oiskohan se maaorava, mutta niillä on kyllä sellainen töpöhäntä ja tällä taas oli pitkä... Tiedä sitten, oraviahan ne meillä kaikki on :D Mutta nämä oli kyllä aivan valloittavia pikku rottia, vaikka vähän turhankin kesyjä kyllä jo. Ja oletpas kuitenkin päässyt vähän maistelemaan maisemia, eikös vaan ollutkin hienot? :)

   Poista
 9. Herranjestas kuinka mahdottoman upean näköistä! Mäkin haluun tonne!! :D Luonto näyttää kyllä selvästi parastaa.

  VastaaPoista
 10. Koen samanlaisia kiitollisuuden ja elämyksen tunteita luonnossa. Oma huippukokemukseni on toistaiseksi Mongolia. Amerikan luontokohteita olen hiljalleen alkanut kuolata. Etenkin Alaska kiinnostaisi, mutta Yosemite himottaa myös koko ajan enemmän. Käsittämättömän kaunis paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on aivan hirvittävä Alaska-kuume tämän meidän reissumme jälkeen! Sinnekin on varmaan pakko jossain vaiheessa päästä. Ja voi itku kun Mongoliakin olisi hieno... Mä oon ruvennut kokemaan ihan kauheaa tuskaa siitä, ettei yhden eliniän aikana millään ehdi nähdä kaikkia niitä hienoja paikkoja, mitä haluaisi :D

   Poista
 11. Hanneli / duunireissaaja17. syyskuuta 2016 klo 18.00

  Yosemite on mun listalla, ja sinne on pakko päästä vielä joskus. Niin kaunista!

  VastaaPoista