Chiang Main herkullisimmat ravintolat

Yksi tärkeä syy siihen, miksi Chiang Mai on jaksanut ihastuttaa itseäni niin pitkään, on varmasti sen monipuolinen ravintolatarjonta. Hyvää ruokaa löytyy vähän joka nurkalta ja valinnanvaraa riittää aina thai-herkuista länkkärisapuskaan ja maistuvaan kasvisruokaan.

Tässä poimittuna neljä suosikkiani Chiang Main tarjonnasta – joukossa sekä liha- että kasvisruokaravintoloita.

Anchan – parasta kasvisruokaa

"So delicious that you won't even miss the meat", kuuluu kasvisruokaravintola Anchanin mainoslause ja se on aivan täydelisen totta!


Erirtyisesti Anchanin Massaman Curry vie kielen mennessään, etkä todellakaan edes tajua kanan puuttuvan annoksesta. Valehtelematta paras Massaman-annos, jota olen ikinä maistanut löytyy täältä, ja se on paljon sanottu yhdestä kaikkien aikojen suosikkiruoistani!

Anchan tarjoaa herkullista ja maistuvaa thai-ruokaa pienellä twistillä ja listoilta voi valita oikeastaan annoksen kuin annoksen huolettomin mielin.Anchan sijaitsee eräällä Nimmanhaeman Roadin sivukadulla. Tarkemmat koordinaatit löydät täältä.

Food4Thought – ehkä Chiang Main maistuvimmat salaatit

Pitkällä reissulla thai-ruoka alkaa ennen pitkää kyllästyttää ja ainakin itse huomaan usein kaipaavani jotakin raikasta ainaisen riisin rinnalle. Chiang Maissa helpotusta tarjoaa Food4Thought, jonka valtavat salaattiannokset ovat maukkaita ja maistuvia.


Salaattien lisäksi Food4Thoughtissa on tarjolla myös hampurilaisia, keittoja, wrappeja, pastaa, täytettyjä patonkeja ja herkullisia smoothieita. Suosittelen skippaamaan suosiolla hampurilaiset ja keskittymään salaatteihin sekä wrappeihin – erikoismaininta kala-mango-wrapille sekä peanut blaster -smoothielle!

Ja mikäpä tekisi ruokailukokemuksesta viihtyisämmän kuin näin suloinen seura?
Food4Thoughtin löydät helposti näillä ohjeilla.

Cherng Doi Roast Chicken – pohjoisthaimaalaisia makuja

Cherng Doi Chickenin paistettu kana melkeinpä sulaa suussa. Ravintola tarjoaa ihanan kurkistuksen pohjoisthaimaalaiseen keittiöön eikä tätä kannata jättää välistä. Maista ainakin ravintolan paistettua kanaa ja tulista Som Tamia, jos tänne asti eksyt!Cherng Doi Chickenin löydät kartalla täältä.

Funky Rider – päivisin skootterimyymälä, iltaisin varrasravintola

Funky Rider sattui sijaitsemaan tällä kertaa aivan naapurissamme ja hyvä niin: muuten olisimme tuskin koskaan tulleet testanneeksi tämän hauskan ravintolan tarjontaa. Funky Rider on päivisin skootterimyymällä, joka muuntautuu auringon laskettua varrasravintolaksi. Tarjolla on erilaisia kana-, possu- sekä naudanlihavartaita. Niiden lisäksi löytyy myös tofua ja erilaisia kavisvaihtoehtoja.Vartaita tarjoavat katukojut ovat Thaimaassa tavallinen näky, mutta Funky Riderdista löydät taatusti Chiang Main mehevimmät lihavartaat! Ravintola on erityisesti paikallisten suosima viikonlopun viettopaikka enkä ihmettele yhtään – mikäpä olisi parempi vaihtoehto kuin mausteiset vartaat ja kylmä olut?

Funky Rideria ei kartalta löydy, mutta ehkäpä suunnistaminen Huey Kaew Roadilla sijaitsevaan ravintolaan onnistuu näiden ohjeiden avulla.

Maista myös Khao Soita!

Khao Soi on thai-herkuista tällä hetkellä suurin suosikkini – lempparit tosin vaihtuvat melko tiuhaan tahtiin. Älä jätä tätä Pohjois-Thaimaan erikoisuutta missään nimessä väliin, vaan etsi Chiang Maissa käsiisi hyvä Khao Soi -paikka.


Ei ehkä kovin esteettistä, mutta sitäkin maistuvampaa!

Oman suosikkiravintolani nimeä en valitettavasti edes tiedä, sillä kyse on pikkuruisesta katukojusta: soppaa löytyy kuitenkin helposti ympäri kaupunkia. Yksi kelpo vaihtoehto Khao Soin maisteluun on Nimmanilla sijaitseva Zood Zood, joka tarjoaa paljon muutakin thai-ruokaa edulliseen hintaan.

Ei kommentteja